22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă eleve de la Colegiul „Gheorghe Chiţu“, accidentate pe trecerea de pietoni

Două eleve de la Colegiul „Gheorghe Chiţu“, accidentate pe trecerea de pietoni

Un taximetrist craiovean este cercetat pentru comiterea in­frac­țiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului după ce, vineri dimineață, a lovit cu mașina două eleve care traversau regulamentar strada Brestei din municipiu. Accidentul, care s-a petrecut la ora 8.52, la intersecția străzilor Brestei și Iancu Jianu, în apropierea Colegiului Național „Gheorghe Chiţu“, a fost suprins de o cameră de supraveghere montată în apropierea intersecției.
Pe imagini se observă cum trei tinere, care mergeau către școală, s-au asigurat înainte să calce pe trecerea de pietoni, însă când au ajuns la jumătatea străzii, două dintre ele au fost lovite de un taxi condus de craioveanul Gabriel Lică, de 39 de ani, care circula către Centru.
Victimele accidentului s-au ridicat de pe asfalt, după care au fost invitate de taximetrist în mașină pentru a le duce la spital. Una dintre tinerele lovite de taxi, Loredana Troacă, de 18 ani, a povestit pentru Gazeta de Sud că taximetristul a încercat să le ofere o sumă de bani pentru a nu anunța poliția. „După ce ne-a lovit, ne-a spus să urcăm repede în mașină ca să ne ducă la spital, iar pe drum ne-a oferit o sumă de bani ca să nu anunțăm poliția. Colega mea și-a sunat tatăl și i-a spus ce s-a întâmplat, iar acesta i-a spus să îl așteptăm pe unchiul ei. Am tras pe dreapta până a venit unchiul colegei mele cu poliția și ambulanța, iar colega mea a fost dusă la spital“, a spus Loredana Troacă. Aceasta a mai explicat că, după aproximativ 30 de minute, s-a dus la aceeași unitate medicală, unde medicii au stabilit că nu a suferit leziuni în urma accidentului.
Oamenii legii au confirmat faptul că una din tinerele lovite a fost transportată cu o ambulanță la spital, unde medicii au stabilit că a fost rănită ușor. „Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au constatat faptul că, pe strada Brestei din municipiu, un bărbat de 39 de ani, din Craiova, care se afla la volanul unui taximetru, nu a acordat prioritate de trecere unui grup de tineri care se angajase regulamentar în traversarea străzii. O tânără de 18 ani a fost transportată cu ambulanța la Spitalul de Urgență Craiova în vederea acordării de îngrijiri medicale. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, permisul de conducere fiindu-i reținut până la finalizarea cercetărilor. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Oamenii legii mai spun că fac cercetări și pentru comiterea infracțiunii, de părăsire a locului accidentului, urmând să stabilească în ce împrejurări a plecat taximetristul de la locul accidentului împreună cu cele două victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS