14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei maşini cu cauciucurile tăiate, pe Calea Bucureşti

Trei maşini cu cauciucurile tăiate, pe Calea Bucureşti

Trei şoferi care îşi parchează maşinile pe Calea Bucureşti, în zona Pieței Centrale, le-au găsit ieri cu câte un cauciuc tăiat. Unul dintre ei spune că nu este prima dată când maşina i-a fost vandalizată şi că vinovaţii nu au fost găsiţi până acum, chiar dacă s-a întâmplat în anul 2013.

Ieri-dimineaţă, trei conducători auto din Craiova care îşi lasă maşinile parcate pe Calea Bucureşti, în zona intersecţiei cu strada Horia, au avut parte de o surpriză neplăcută. Câte un cauciuc al maşinilor proprietate personală le-a fost tăiat. „Când am coborât, dimineaţa, la maşină, am observat imediat că unul dintre cauciuri era tăiat. S-a văzut clar că s-a folosit un cuţit, pentru că este exact urma lamei unui cuţit. Încă două maşini, parcate în stânga şi în dreapta autoturismului meu, aveau aceeaşi problemă. Maşina mea este Opel Tigra, iar celelalte două, un Mercedes şi un BMW. Am sunat la 112 şi am anunţat ce s-a întâmplat, iar la faţa locului au venit poliţiştii şi au făcut poze. S-a deschis şi un dosar penal“, a declarat Radu Lazăr, unul dintre şoferii păgubiţi.

Maşină vandalizată în 2013, vinovaţii nu au fost găsiţi

Radu Lazăr nu crede că îşi va recupera vreodată paguba sau că se va găsi vinovatul. Maşina i-a mai fost vandalizată în 2013, iar pagubele le-a suportat din propriul buzunar, fără să-şi mai recupereze vreodată banii. „Nu este prima dată când mi se întâmplă aşa ceva. În 2013, aveam un Audi, pe care îl parcam în aceeaşi zonă. Într-o zi am găsit trei cauciucuri tăiate, iar maşina era zgâriată foarte rău. M-a costat aproape 10.000 de lei să o refac. Aveam o cameră de luat vederi montată pe balcon, care a surprins imagini. Am dat filmarea poliţiei, însă nici până azi nu a fost nimeni tras la răspundere. Poliţia a dat atunci «neînceperea urmăririi penale» (NUP), iar eu am contestat decizia în instanţă. Judecătoria Craiova a decis că cercetarea penală a fost superficială şi a întors dosarul la Secţia 4 de Poliţie“, a explicat Radu Lazăr.
De cealaltă parte, poliţia spune că depune toate eforturile necesare pentru a găsi vinovaţii, dar că probele sunt destul de greu de descoperit în astfel de situaţii. „Pentru cazul de azi-dimineaţă (ieri – n.r.) s-a deschis dosar penal pentru distrugere. Doar două dintre cele trei persoane păgubite au depus plângere până în acest moment. Noi facem cercetări atât în dosarul care a fost deschis în anul 2013, cât şi în dosarul care a fost deschis azi (ieri – n.r.). Deocamdată, nu au fost găsiţi vinovaţii, dar căutăm în continuare probe“, a declarat Silviu Modrîngă, şeful Secţiei 4 de Poliţie Craiova.
Incidentul petrecut ieri nu este singular în oraş. În octombrie 2016, o situaţie similară a avut loc în cartierul craiovean 1 Mai. Cauciucurile mai multor maşini parcate pe străzile Popoveni, Dr. Ștefan Berceanu și Dr. Victor Gomoiu au fost tăiate. De asemenea, în luna iulie a anului trecut, un incident asemănător a fost înregistrat și pe strada Caracal, când anvelopele a trei autoturisme au fost găsite în aceeaşi stare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS