21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânăr fără permis, cursă prin Severin cu polițiștii după el

Tânăr fără permis, cursă prin Severin cu polițiștii după el

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a avea permis de conducere.

Este isprava unui bărbat, de 34 de ani, din Drobeta Turnu-Severin, care a urcat la volanul unui autoturism deşi nu avea dreptul să conducă pe drumurile publice. Pe o stradă din oraş, o patrulă de la Serviciul Rutier care efectua un control în trafic i-a făcut semn să oprească. În loc să tragă pe dreapta, şoferul a călcat pedala de acceleraţie. După câteva minute bune de goană nebunească pe străzile oraşului, încolţit de poliţişti, şoferul a intrat cu autoturismul într-o staţie PECO. Acolo a coborât din maşină, nu înainte de a lua de pe scaunul din dreapta o sumă de bani, şi a încercat să fugă, cu poliţiştii după cel, spune operatoarea din staţia PECO, martoră la întreaga scenă. „Ne-am trezit cu maşina cea roşie, a intrat brusc în staţie şi a venit cu viteză foarte mare, am crezut că intră în pompe, chiar ne-am speriat. Şi poliţia era în urma lui, îl urmărea, erau cu girofarele aprinse. S-a oprit, s-a dat jos, a sărit din maşină, a sărit peste lanţ, a aruncat ceva, cred că bani, şi pe urmă s-a predat, a ridicat mâinile sus“, a povestit femeia.
Când a coborât din maşină, din grabă, bărbatul nu a tras frâna de mână şi nici nu a băgat într-o treaptă de viteză. Autoturismul a pornit în spate şi a lovit una dintre maşinile de poliţie care îl blocase. „Agenţi din cadrul Biroului Rutier au pornit în urmărirea unui conducător auto care nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de către poliţist. Într-o staţie de alimentare cu combustibil a fost blocat şi identificat. Din primele cercetări se pare că nu posedă permis de conducere. În momentul în care a părăsit autoturismul pe care îl conducea, conducătorul auto nu l-a asigurat, acesta s-a pus în mişcare şi a lovit un autoturism al poliţiei. Bărbatul nu este sub influenţa băuturilor alcoolice şi va fi cercetat pentru conducerea pe drumurile publice fără a poseda permis“, a declarat subcomisarul Claudiu Bebec, şeful Biroulu Rutier Tr. Severin.
Asupra bărbatului, poliţiştii au găsit 10.000 de lei, bani pe care i-au ridicat pentru efectuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS