10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcul „Romanescu“, punct final

Parcul „Romanescu“, punct final

Lucrările de reabilitare a Parcului „Romanescu“ s-au încheiat luni, respectându-se termenul dat de primărie. „Din punctul nostru de vedere, lucrările sunt finalizate. Am făcut și ultimele completări. Am așezat și vopsit gardul din jurul lacului, de la intrarea în parc. Am montat stâlpii și lanțul de protecție din zona Debarcaderului și am pus acea vană suplimentară la pompa care trage apă din lac pentru sistemul de irigații din spațiile verzi. Am făcut adresă către primărie, urmează să se întrunească o comisie din partea beneficiarului, ca să verifice lucrările efectuate. Nu avem până la acest moment un feedback, dar au la dispoziție un termen de 30 de zile pentru a face recepția“, a precizat un reprezentant al constructorului. Drept urmare, Primăria Municipiului Craiova poate solicita recepția lucrărilor.
Rămân, însă, de reparat stricăciunile care s-au produs între timp în Parcul „Romanescu“. Acestea nu sunt puține, ținând cont că zeci de ornamente metalice au fost smulse de pe gardul dinspre zona Potelu. Tot aici, gardul din beton a fost mâzgălit cu graffiti.
În interiorul parcului, unele dintre bănci au fost distruse, iar stâlpii de iluminat rupți. „Sunt foarte multe devalizări, produse după efectuarea lucrărilor în Parcul «Romanescu», acestea vor fi trecute pe notificarea de defecte după recepție. Tot ce lipsește sau a fost deteriorat va fi înlocuit“, a mai spus constructorul.
Reprezentanții admi­nis­­trației locale confirmă că termenul a fost respectat și spun că în interval de 15 de zile comisia de recepție se va întruni și va verifica modul de îndeplinire a lucrărilor. „Termenul final a fost luni, 13.03.2017. Constructorul ne-a transmis solicitarea de recepție”, a declarat Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

La rândul său, primarul Municipiului Craiova , Mihail Genoiu, a spus: „Dacă lucrările nu s-ar fi încheiat, constructorul intra pe penalități și nu cred că i-ar fi convenit acest lucru. Avem la dispoziție 15 de zile pentru întrunirea Comisiei și recepția lucrărilor“.
De precizat că lucrările de reabilitare a Parcului „Romanescu“ au demarat pe 19.10.2015, iar valoarea investițiilor a fost de 68.531.117 lei, sumă suportată în mare parte din bugetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS