8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞanţuri refăcute pe drumul spre Calafat

Şanţuri refăcute pe drumul spre Calafat

Reabilitarea DN56 Craiova-Calafat continuă să pună probleme, iar la aproximativ cinci ani şi jumătate de la începerea lucrărilor, drumul nu este gata de recepţie. Cele mai multe dificultăţi sunt pe tronsonul Craiova- Galicea Mare (47 km), iar lucrările au fost făcute de firma Delta ACM. Aceasta s-a mişcat ca melcul, iar acum este nevoie să refacă şanţurile de pe acest tronson de drum pentru că sunt neconforme. Contractul pentru tronsonul realizat de Delta ACM are o valoare de 151 de milioane de lei fără TVA şi a fost încheiat în octombrie 2011, iar cel pentru tronsonul Galicea Mare – Calafat (37 km) se ridică la 82 de milioane de lei fără TVA, fiind semnat în august 2012, cu firma Mochlos SA. În 2013, guvernul nu a alocat nici un ban pentru primul tronson și doar cinci milioane de lei pentru cel de-al doilea.
Chiar dacă refacerea DN 56, între Craiova şi Galicea Mare, ar fi trebuit să fie gata încă din 2013, firma care a preluat acest proiect nu a fost deloc eficientă. Cu o întârziere de peste trei ani şi nenumărate amânări, Delta ACM este acum obligată să refacă şanţurile betonate. De câteva zile, de-o parte şi de cealaltă a acestui tronson de drum au început să apară grămezi de beton spart din şanţurile construite iniţial. Explicaţia pentru acest lucru este una cât se poate de simplă: grosimea betonului şanţurilor nu este conformă, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) obligă Delta ACM să le refacă, fără nici un cost suplimentar. „Sunt lucrări de remediere a neconformităţilor constatate şi sunt executate de către SC Delta ACM 93 fără nici un cost. În conformitate cu stadiul actual, estimăm că DN56 Craiova-Calafat, Lot1: km0+000 – km 47+000 poate fi recepţionat în prima jumătate a acestui an, iar pentru DN56 Craiova- Calafat, Lot 2: km47+000 – km 84+020 apreciem că recepţia poate fi solicitată de către antreprenor la sfârşitul anului 2017“, au declarat reprezentanţii CNAIR.

Delta ACM, amendată în repetate rânduri pentru aceste lucrări

Polițiștii Serviciului Rutier Dolj au amendat de 14 ori cele două firme care asfaltează DN 56 Craiova – Calafat, iar 12 dintre aceste sancţiuni au fost date firmei SC Delta ACM. În total, cele 14 amenzi au cumulat 30.452 de lei. Poliţiştii care au făcut controalele au constatat nereguli precum neaplicarea marcajului rutier pe partea carosabilă, nesemnalizarea lucrărilor și obstacolelor aflate pe drum sau neîntreținerea semnalizării rutiere permanente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS