17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria a colectat deja un sfert din taxele şi impozitele locale

Primăria a colectat deja un sfert din taxele şi impozitele locale

Cetăţenii mai au timp să beneficieze de reducerea de 10%
Cetăţenii mai au timp să beneficieze de reducerea de 10%

Primăria Târgu Jiu a colectat de la începutul anului şi până ieri 25% din taxele şi impozitele locale datorate de contribuabili bugetului comunităţii locale. Potrivit conducerii Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, până pe 13 martie suma strânsă la bugetul local din taxe, impozite şi concesiuni este de 8,6 milioane de lei, faţă de 7,8 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate că impozitele au scăzut într-un anumit cuantum, încasările sunt mai mari în acest an atât la persoanele fizice, cât şi la persoanele juridice.
Persoanele fizice au plătit taxe şi impozite în cuantum de 1,4 milioane de lei, faţă de 935.000 de lei anul trecut. De asemenea, persoanele juridice au achitat 2.185.000 de lei, faţă de 2.144.000 de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Au de încasat 35,3 milioane de lei

Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, a declarat că suma totală de colectat în acest an este de 35.356.000 milioane de lei: „Au fost diminuate impozitele la persoanele fizice şi juridice într-o anumită cotă. Cu toate acestea, încasările sunt mai mari raportat la perioada similară a anului trecut. Avem de încasat 35,3 milioane de lei reprezentând impozite pe terenuri, clădiri şi mijloace de transport, precum şi taxe din concesiuni. Per total este un procent de încasare de 25%. Avem un sfert din buget realizat şi ne aşteptăm să mai crească în următoarele săptămâni procentul de încasare. Cel puţin la persoanele juridice o să fie în ultimele zile din martie plăţi prin ordin de plată. Până la 31 martie se mai poate beneficia de bonificaţia de 10%“.

Impozite reduse pentru clădirile vechi

Şefa Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu a mai spus că târgujienii beneficiază de reducerea de impozit pe clădiri, în funcţie de vechimea acestora. În Târgu Jiu, cu o vechime cuprinsă între 1 şi 30 de ani sunt 14.463 de clădiri; cu o vechime cuprinsă între 30 şi 50 de ani sunt 20.746 de clădiri (reducerea este de 10%). De asemenea, există 6.291 de clădiri cu o vechime cuprinsă între 50 şi 100 de ani (reducerea este de 30%), respectiv 173 de clădiri cu o vechime de peste 100 de ani (reducerea de impozit este de 50%).

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS