10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer băut, oprit de polițiști cu focuri de armă

Șofer băut, oprit de polițiști cu focuri de armă

Un polițist din cadrul Biroului Rutier Craiova a fost nevoit, sâmbătă, să-și folosească arma pentru a opri un șofer craiovean, care conducea băut un Audi înmatriculat în Bulgaria.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști care acționa cu aparatul radar pe strada Caracal din municipiul Craiova a încercat să oprească un Audi înmatriculat în Bulgaria, care circula cu 72 km/oră, însă șoferul nu s-a conformat. A urmat o urmărire pe mai multe străzi, iar șoferul fugar a fost prins după ce un polițist a tras un foc de avertisment în aer.
„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, acționând pe strada Caracal cu aparatul radar, au înregistrat un autoturism care se deplasa cu viteza de 72 km/h, deși limita legală în zonă este stabilită la 50 km/h. Un polițist din echipaj a efectuat semnal regulamentar de oprire şi, întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul efectuat, agenţii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia. Polițiștii rutieri l-au urmărit pe șofer pe mai multe străzi din municipiu, iar la intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Adrian Păunescu, întrucât bărbatul de la volan nu s-a conformat somațiilor, un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical“, au precizat oamenii legii. După ce au reușit să blocheze autoturismul Audi, oamenii legii au stabilit că era condus de Nicușor Oancea, de 40 de ani, din municipiul Craiova. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii doljeni au mai precizat că șoferul a fost amendat cu 1.805 lei pentru că a condus băut și nu a oprit la semnalul agenților de la Rutieră, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS