8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞedinţă de lucru pentru redeschiderea Transalpinei

Şedinţă de lucru pentru redeschiderea Transalpinei

Transalpina este unul din principalele obiective turistice din Gorj
Transalpina este unul din principalele obiective turistice din Gorj

Autorităţile rutiere şi drumarii din Gorj şi Vâlcea se vor întâlni pentru a decide data de la care va fi redeschisă şoseaua Transalpina. Autorităţile vor face o deplasare în Rânca şi vor discuta pe marginea măsurilor care trebuie luate în vederea reluării traficului pe cea mai înaltă şosea din ţară. Transalpina rămâne unul dintre cele mai importante obiective ale judeţului Gorj, iar cabanierii din Rânca speră într-o redeschidere cât mai rapidă a şoselei. Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, traficul pe Transalpina este oficial închis până pe data de 31 martie.
Şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, Ion Tudor, a declarat că a fost stabilită data la care va avea loc vizita în teren, la Rânca, pentru a examina la faţa locului cum se prezintă Transalpina.

Şedinţă la Rânca pe 20 martie

Pe 20 martie, la Rânca se vor afla şefii Secţiilor de Drumuri Naţionale din Gorj şi Vâlcea, autorităţile rutiere din cele două judeţe, reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.
„Am luat, împreună cu colegii mei, decizia de a merge la Rânca pe 20 martie şi de a vedea la faţa locului cum se prezintă Transalpina. Vom face prima trecere pe şosea şi vom merge până acolo unde se va putea. Ce pot să spun este că în prezent pe Transalpina este mai puţină zăpadă decât era anul trecut în aceeaşi perioadă. Este cert că dacă nu va mai ninge Transalpina se va deschide mult mai devreme anul acesta. Nu este o problemă deszăpezirea. O putem face rapid, în maximum două săptămâni. Problema o reprezintă siguranţa traficului, schimbările de temperatură. Pe carosabil ajung cantităţi de grohotiş, pietre, cantităţi mari de zăpadă. Nu există parapeţi pe partea cu versantul şi pietrele ajung pe carosabil. Zăpada se topeşte, noaptea mai îngheaţă. Sunt premise însă, dacă vremea va fi la fel în continuare, să facem demersuri pentru redeschiderea Transalpinei mai devreme decât anul trecut. Este în interesul tuturor să deschidem cât mai repede Transalpina. Cred că va fi acelaşi program privind circulaţia pe timp de zi şi restricţiile la tonaj“, a menţionat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS