12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCimino a scăpat în instanță de controlul judiciar

Cimino a scăpat în instanță de controlul judiciar

Fănel Trandafir a fost reținut pe 23 februarie, iar o zi mai târziu a fost pus de procurori sub control judiciar
Fănel Trandafir a fost reținut pe 23 februarie, iar o zi mai târziu a fost pus de procurori sub control judiciar

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, miercuri, să revoce măsura controlului judiciar dispusă de procurorii doljeni față de omul de afaceri craiovean Fănel Trandafir, zis Cimino, cercetat pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au luat, pe 24 februarie, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de Fănel Trandafir, zis Cimino, la o zi după reținerea acestuia.
Anchetatorii doljeni au reținut atunci că „din probele administrate până în prezent, rezultă că numitul Trandafir Fănel a aderat la grupul infracţional «Frăţia», constituit împreună cu inculpaţii Ion Ilie, Roşianu Gigel, Zavera Gigi Vadik şi numitul Pîrvu Mihai (în prezent decedat), în vederea săvârşirii unor infracţiuni ce se circumscriu prevederilor art. 193, 206, 253, 371 şi 372 din Codul Penal, faţă de persoanele care nu aveau atitudinea dorită de grup sau care manifestau o atitudine potrivnică acţiunilor grupării. Ulterior constituirii grupului infracţional şi a nucleului de decizie arătat, numitul Trandafir Fănel, zis Cimino, prin acţiuni individuale, care se circumscriu infracţiunii de ameninţare, a sprijinit existenţa acestuia“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Este vorba de infracțiuni de lovire, amenințare, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea de obiecte periculoase.
În acest dosar mai sunt cercetați sub control judiciar, pe lângă alți inculpați, și Gigel Roșianu și Ion Ilie. În schimb, Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, și Ioneluș Cimpoeru, au fost arestați preventiv în acest dosar încă din noiembrie 2016.
De altfel, pe 8 martie, procurorii doljeni au cerut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele celor doi inculpați, solicitarea anchetatorilor urmând să se judece pe 13 martie, la Tribunalul Dolj.
Tot pe 8 martie, Tribunalul Dolj a admis o plângere formulată de avocații lui Fănel Trandafir împotriva ordonanței procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj prin care acesta a fost pus sub control judiciar. „Desfiinţează Ordonanţa nr. 805/P/2015 din 24 februarie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Trandafir Fanel“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj, care este una definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS