17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă penală în cazul fetiţei muşcate de câine

Anchetă penală în cazul fetiţei muşcate de câine

Câinele care a desfigurat fetiţa
Câinele care a desfigurat fetiţa

Inspectoratul de Poliție al Judeţului Gorj a deschis o anchetă penală pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în cazul minorei din Târgu Jiu, care săptămâna trecută a fost muşcată de faţă de un câine comunitar. Ancheta vizează, deocamdată, fapta, urmând ca procurorii să stabilească exact cine se face vinovat de producerea nefericitului eveniment. Victima este o elevă de șapte ani, care locuieşte într-un bloc de pe strada Nicolae Titulescu, din Târgu Jiu. Fetiţa se afla la joacă, alături de sora mai mică. Aceasta din urmă a reuşit să fugă de câine şi să îşi anunţe mama în legătură cu cele întâmplate. Fata muşcată de faţă este în prezent internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Având în vedere evenimentul prezentat de mass-media, în care o minoră de șapte ani, din Târgu Jiu, a fost mușcată de un câine comunitar, precum și lipsa unei plângeri prealabile a părții vătămate, polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, urmând să fie dispuse măsurile legale prin Parchet“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Consilierii cer şedinţă pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

Consilierii au solicitat convocarea unei ședințe a Consiliului Local al Municipiului Tâgru Jiu, în urma evenimentului de sâmbăta trecută, când fetița a fost mutilată de un câine comunitar: „Sute de câini comunitari vagabondează pe străzile din Târgu Jiu, municipalitatea fiind incapabilă să găsească soluții pentru gestionarea situației… De aceea, consilierii municipali au depus, la Primăria Târgu Jiu, o solicitare pentru convocarea de îndată a unei ședințe de consiliu local, în care să se dezbată situația, iar cei responsabili să prezinte următoarele documente: raport de activitate al Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul SC Edilitara Public SA, conform HCL nr. 74/2014; raport de activitate a Poliției Locale Târgu Jiu, conform HCL nr. 43/2016. Totodată, se solicită convocarea la ședință a reprezentanților serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, Edilitara Public SA, și a Poliției Locale Târgu Jiu“.

Ce susţine primarul interimar

Primarul interimar din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că municipalitatea are la dispoziţie un cadru legal pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân, însă se confruntă cu opoziţia organizaţiilor nonguvernamentale. „E regretabil că s-a ajuns în situaţia de a discuta și a lua decizii doar după ce avem necazuri. Da, toţi suntem responsabili pentru ce se întâmplă în jurul nostru. Sunt şi eu tată şi nu pot să trec nepăsător peste nenorocirea care s-a abătut asupra micuţei de şapte ani care a fost atacată de un câine comunitar. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Nu este însă o chestiune pe care eu am tolerat-o până acum. Sunt foarte multe persoane care mi-au cerut ajutorul şi pe Facebook, şi personal am trimis echipele de ecarisaj. Autorităţile au la dispoziţie cadrul legal ce permite luarea unor măsuri drastice, dar nu trebuie neglijat lobby-ul intens făcut de ONG-urile care se ocupă de protecţia animalelor, inclusiv prin procese şi plângeri penale. Cu toţii trebuie să recunoaştem că este un subiect care provoacă dispute aprigi. Da, vreau un oraş fără câini comunitari pe străzi, dar câţi îşi asumă aplicarea prevederilor legale care spun că animalele nerevendicate după 14 zile pot fi eutanasiate? Câţi îşi asumă adopţia reală, nu cea de două ore până pleacă hingherii? În opinia mea, ONG-urile ar putea să-şi canalizeze resursele în această direcţie, spre adopţie definitivă şi nu mai mult către programe de sterilizare şi adăpostire a câinilor“, potrivit lui Aurel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS