6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFetiţă desfigurată de un câine comunitar

Fetiţă desfigurată de un câine comunitar

O fetiţă, în vârstă de opt ani, din Târgu Jiu, a fost muşcată de faţă de un câine comunitar. Incidentul a avut loc sâmbătă, pe strada Nicolae Titulescu, din municipiu. Fata a fost trântită la pământ de câine, care a mușcat-o de mai multe ori de față, chiar în zona pleoapelor, şi doar o minune a făcut să nu aibă probleme cu ochii. Familia micuței a sunat la 112, iar un echipaj SMURD a venit la fața locului și i-a acordat primul ajutor. „În jurul orei 17.20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost solicitat să intervină în municipiul Târgu Jiu, pe strada Nicolae Titulescu, pentru acordarea primului ajutor, și să transporte la Unitatea Primiri Urgenţe Târgu Jiu o fetiță în vârstă de opt ani, care prezenta plăgi faciale rezultate în urma mușcăturilor unui câine“, a declarat Maria Băran, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Internată la Secţia boli infecţioase

Iniţial, copila a ajuns la Secţia Oftalmologie, iar în prezent este internată la Secţia Boli Infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde primeşte tratament de specialitate. Fetiţa are plăgi multiple în zona feţei, unde va avea nevoie, la un moment dat, de reconstrucţia ţesuturilor. „O fetiţă muşcată de un câine a ajuns luni (ieri-n.r.) în Secţia Boli infecţioase, unde primeşte tratamentul standard antitetanos şi antirabic. Pacienta are numeroase plăgi în zona feţei, inclusiv în zona pleoapelor. Nu sunt probleme cu ochii. Beneficiază de toaletă chirurgicală, plăgile se suturează. Ulterior va avea nevoie de reconstrucţie la Secţia de chirurgie maxilo-facială, pentru a nu rămâne semne“, a declarat Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

IPJ a început o verificare

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a autosesizat în acest caz şi a început o verificare. Va conta foarte mult dacă este un câine cu sau fără stăpân. Este de luat în calcul şi varianta să fie vorba de un câine adoptat şi lăsat liber de proprietar: „Ne-am autosesizat în urma incidentului. Se vor face verificări pentru a se stabili exact împrejurările în care s-a produs evenimentul. Este foarte important de stabilit dacă este vorba de un câine comunitar, fără stăpân, sau de un animal cu stăpân“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Câinele a fost prins ieri de angajații ecarisajului și dus la padocul primăriei, unde s-a stabilit că acesta nu avea crotalie și nu era microcipat. Oamenii care locuiesc în zona unde a avut loc incidentul susțin că acest câine apăruse de curând în cartier.

Primăria regretă incidentul

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu au declarat că regretă incidentul, susținând că nu mai există locuri libere în Centrul Canin. De asemenea, numărul patrupedelor abandonate pe străzi este din ce în ce mai mare. „Primăria municipiului Târgu Jiu regretă incidentul produs weekendul trecut. La ora actuală, padocul din Târgu Jiu este ocupat la capacitate, în locația respectivă aflându-se peste 400 de patrupede. Serviciul Ecarisaj funcționează permanent, însă numărul câinilor este din ce în ce mai mare, motiv pentru care se fac eforturi foarte mari pentru a se reduce acest fenomen. Au loc și vor avea, în cel mai scurt timp, și campanii de prevenție în rândul târgujienilor, dar și campanii care să ducă la reducerea semnificativă și chiar eliminarea turismului canin. Autoritățile locale au în atenție și poartă discuții intense în vederea extinderii padocului la o capacitate de 1.200 de locuri. Centrul Canin a fost amenajat de Primăria municipiului Târgu Jiu în zona CET“, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. În municipiu mai există un centru canin privat, în care se află 800 de câini comunitari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS