6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMii de pachete de ţigări confiscate de la contrabandişti doljeni

Mii de pachete de ţigări confiscate de la contrabandişti doljeni

 

Aproximativ 2.000 de pachete de ţigări au fost confiscate, joi, de poliţiştii doljeni de la o societate comercială din comuna Negoi, dar şi din patru locuinţe din Băileşti. De asemenea, poliţiştii au ridicat peste 16.000 de euro din locuinţele a patru persoane din Băileşti.

În cursul zilei de joi, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Rast, în cooperare cu colegii lor de la Postul de Poliție Negoi, au inițiat și organizat o acțiune de combatere a activităților de contrabandă cu produse accizabile, care aduc prejudicii materiale bugetului consolidat al statului. În timpul acţiunii, la sediul unei societăți comerciale din comuna Negoi, administrată de Dorin Gavrilă, de 41 de ani, din localitate, au fost identificate 13.400 de țigări (670 de pachete) pe care nu era aplicat timbru fiscal şi despre care administratorul societății a declarat că urma să le comercializeze prin magazinul propriu. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au mai depistat trei membri ai unei rețele de contrabandiști de țigări. În urma a patru descinderi la locuințele deținute de Alin Stăncurel, de 35 de ani, Florin Pîrlea, de 33 de ani, și Geta Luciana Ciontu, de 39 de ani, toți din Băilești, au fost găsite 1.211 pachete de țigarete fără timbru de marcaj fiscal românesc, provenite din țări precum Serbia și Ucraina. De asemenea, în locuinţele acestora au fost găsite sumele de 5.600 de euro și 48.000 de lei, precum și cantitatea de aproximativ 500 grame de aur, valori despre care polițiștii au stabilit că provin din comiterea de infracțiuni de contrabandă cu țigări comise în mod repetat, în ultimul an. Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 – Codul Vamal al României, iar Geta Ciontu a fost reţinută pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 ore și a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. Vineri, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, însă magistraţii au decis să fie pusă în libertate şi cercetată sub control judiciar.
În ambele cazuri în care poliţiştii au descoperit ţigări de contrabandă, toată cantitatea acestora a fost indisponibilizată și predată reprezentanților Direcției Regionale Vamale Craiova în vederea calculării prejudiciului cauzat bugetului de stat. Celelalte bunuri și valori ridicate din locuințele suspecților au fost indisponibilizate până la definitivarea cercetărilor în dosarul penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS