5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 100 de minori, abuzați

Peste 100 de minori, abuzați

În ultimii doi ani, la Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi au fost găsiţi pe străzi 115 copii care practicau cerşetoria. Dintre aceştia, 69 au fost reintegraţi în familia naturală, iar în 46 de cazuri s-a dispus fie măsura plasamentului, fie minorii au fost daţi în grija unor asistenţi maternali profesionişti sau au fost internaţi în centrele din subordinea direcţiei. De asemenea, din anul 2015 au fost înregistrate în evidenţele DGASPC 117 cazuri de copii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi.
Specialiştii direcţiei spun că neglijarea a fost cea mai întâlnită formă de abuz asupra copiilor. 57 dintre aceşti copii au fost luaţi de urgenţă în plasament, iar alţi 60 au fost consiliaţi de psihologii direcţiei.
Reprezentanţii Protecţiei Copilului mai spun că, în ultimii doi ani, nu a existat nici o situaţie în care părinţii au fost decăzuţi din drepturi.
De asemenea, tot în această perioadă, au fost raportate de către poliţişti 51 de situaţii în care minorii au ajuns în situaţia comiterii unor fapte penale. În nici unul dintre aceste cauze, autorii nu au răspuns penal. Şi în cazul acestora, în afara consilierii psihologice au fost luate măsurile care se impuneau, în funcţie de situaţie. Interesant este faptul că în urma protestelor din această perioadă, la DGASPC Mehedinţi nu a existat nici o sesizare cu privire la părinţi care şi-au adus copiii la manifestările de stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS