16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrăzi lăsate în beznă șase nopți la rând

Străzi lăsate în beznă șase nopți la rând

Mai multe străzi din Craiova au rămas în beznă șase nopți la rând din cauza unei avarii la un punct de transformare. Localnicilor care au făcut intervenții telefonice și sesizări către primărie și către firma care se ocupă de iluminatul stradal, Flash Lighting Services SA și CEZ le-au răspuns că „se lucrează deja pentru repararea defecțiunii“. Echipele de intervenție au apărut abia ieri- dimineață, la aproximativ o săptămână de când străzile respective au rămas fără iluminat stradal.

Câteva străzi din imediata apropiere a zonei centrale a Craiovei au rămas, începând din seara de joi, 16.02, în întuneric. Pe străzile Ștefan cel Mare, Pietății, Olteni, Poetului și Poieni, iluminatul stradal a lipsit cu desăvârșire timp de șase nopți consecutiv. Localnicii, trecătorii și șoferii au orbecăit prin întuneric, din moment ce nici o lampă de iluminat stradal nu a funcționat. „De șase nopți, pe străzile Ștefan cel Mare, Pietății, Olteni, Păcii și cele adiacente nu funcționează iluminatul stradal. Nu a venit nimeni să vadă ce se întâmplă. Am înțeles că a făcut un vecin sesizare și au spus că este vorba de un transformator al CEZ și că se lucrează, dar nu am văzut pe nimeni. Abia azi-dimineață (ieri – n.r.) a venit o echipă de la intervenții. Este foarte greu, pentru noi ca localnici, pentru șoferi, pentru pietoni să mergi după lăsarea întunericului prin beznă. Cel mai mult ne facem griji pentru copiii care se întorc seara de la cursuri“, a spus Niki Tudor, localnic de pe strada Ștefan cel Mare.
Din spusele cetățenilor care locuiesc pe strada Ștefan cel Mare, pericol este atât pentru pietoni, cât și pentru șoferii care sunt în trecere prin zonă. În plus, este deranjant întunericul care cuprinde întreaga zonă odată cu venirea serii și care le inspiră oamenilor nesiguranță. „Săptămâna trecută, am plecat cu mașina seara și am observat că nu este iluminat stradal. A doua seară la fel. Am scris un mail către CEZ și am primit un mesaj din acela standard. Problema este că am un copil de 14 ani care se întoarce la ora 19.30 de la școală și întunericul este un real pericol. De exemplu, în una din aceste seri, mergând cu mașina dinspre Ștefan cel Mare spre Olteni, nu am văzut că venea un pieton. Noroc că acesta s-a oprit, și am oprit și eu. În cazul unui copil, nu poți să știi“, a declarat Gabriela, o localnică de pe strada Ștefan cel Mare.
Cum becurile de pe stâlpi nu s-au aprins nici după două-trei nopți, craiovenii afectați au început să sune la Telefonul cetățeanului și la firma care se ocupă de iluminatul stradal în Craiova, Flash Lighting Services. Oamenilor li s-a răspuns că întreruperea iluminatului stradal a fost cauzată de o avarie produsă la un punct de transformare și că se lucrează la remedierea acesteia.
„Sunt foarte supărat de această situație. Nu s-a întâmplat doar pe strada noastră, Ștefan cel Mare, ci și pe străzile Pietății, Poetului, Olteni. Eu am dat telefon chiar la Brașov, la firma care a câștigat licitația pentru iluminatul public în Craiova. Tot timpul mi s-a spus că se lucrează, dar eu stau foarte aproape de acest punct de transformare și de joia trecută până (ieri – n.r.) nu a venit nimeni. Azi au apărut niște muncitori care lucrează acolo. Punctul de transformare aparține, ce-i drept, CEZ-ului, iar cei de la Flash îmi spuneau că au comunicat CEZ-ului și că se lucrează. Cea mai mare problemă este a copiilor care vin seara de la școală, dar sunt și bătrâni singuri. Așteptăm să vedem dacă în această seară vom avea lumină pe stradă. Am înțeles că este vorba doar de un cablu scurtcircuitat“, a spus Dan Dobrescu.

Iluminatul trebuia să se reia aseară

Reprezentantul Flash Lighting Services SA în Craiova, George Manasia, a refuzat să comenteze situația, spunând doar că: „Nu sunt în măsură să dau detalii. Vorbiți cu reprezentanții primăriei“. La solicitarea noastră, reprezentanții primăriei au răspuns confirmând că este vorba despre o avarie la un transformator al CEZ-ului, din care cauză străzile respective au rămas mai mult timp fără iluminat stradal. La rândul său, CEZ a recunoscut avaria. „În data de 17 februarie a fost înregistrată o deficiență în rețeaua subterană de distribuție a energiei electrice care alimentează sistemul de iluminat public din zona străzii Ștefan cel Mare și străzile adiacente. Echipele operative ale Distibuție Oltenia au intervenit prompt, însă pentru remediere a fost necesară o soluție tehnică complexă care a putut fi implementată complet în data 21 februarie. Începând din această seară (ieri – n.r.), alimentarea sistemului de iluminat public din zona menționată va putea fi reluată la parametri corespunzători”, se arată într-un răspuns al CEZ trimis Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS