21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞase accidente în două luni într-o intersecţie din Craiova

Şase accidente în două luni într-o intersecţie din Craiova

Intersecţia străzilor Potelu cu Bucura, din cartierul craiovean Romaneşti, pune mari probleme şoferilor, dar şi oamenilor care locuiesc în zonă. Aceştia se plâng că în decurs de aproximativ două luni au avut loc şase accidente şi s-au soldat cu mari pagube materiale. Nu doar intersecţia prost semnalizată creează dificultăţi, ci şi lipsa marcajelor pietonale.

Mulţi dintre şoferii care tranzitează strada din spatele Parcului „Nicolae Romanescu“ circulă cu foarte mare viteză, iar când ajung în intersecţia străzilor Potelu cu Bucura, situaţia se complică. Chiar dacă în intersecţie este o curbă de 90 de grade, sensul de mers către Făcăi este semnalizat cu un singur semn de circulaţie care le dă şoferilor ce vin de pe strada Potelu prioritate. Nici un indicator care să anunţe curba nu este instalat în zonă. Din această cauză, oamenii care locuiesc în zonă sunt disperaţi şi spun că acolo au loc în mod frecvent accidente de circulaţie. „Din 6 noiembrie 2016 până în ianuarie au avut loc şase accidente rutiere, cu pagube materiale însemnate. Într-unul dintre ele mi-a fost avariată foarte rău maşina parcată regulamentar la poartă. În alte trei cazuri, maşinile implicate în accident au intrat în curţile a doi dintre vecini şi au distrus parţial gardurile. În celelalte două situaţii au fost implicate două tiruri şi două autoturisme. Toate acestea s-au întâmplat în lipsa semnalizării corespunzătoare a acestei intersecţii şi din cauza vitezei mari cu care circulă. Aşa zisa «centură» trebuia să fie ceva temporar, însă a devenit cam definitivă. Nu ştiu dacă vom mai scăpa de aceste zeci de tiruri ce ne trec zilnic pe la ferestre“, a spus Mihaela Bicu, care locuieşte foarte aproape de intersecţia respectivă.

Fără treceri de pietoni în zonă

Lipsa indicatoarelor nu este singura problemă din această zonă. Locuitorii de aici traversează strada cu mare dificultate din cauză că nu există nici o trecere de pietoni. „Dacă vrem să ne ducem la magazinul deschis pe strada Potelu, după intersecţie, e foarte greu, abia reuşim să traversăm. Mie îmi este frică să îmi mai iau copilul cu mine ca să nu dea vreo maşină peste noi. Mai mult decât atât, trotuarele sunt foarte înguste şi este cu atât mai greu, mai ales pentru cei care trec cu copiii în cărucior“, a mai spus Mihaela Bicu.
Femeia a făcut deja solicitare la Primăria Craiova pentru a se rezolva aceste lucruri, însă nu a primit nici un răspuns concret până acum. Reprezentanţii Comisiei de Sistematizare spun că vor merge să analizeze situaţia şi se va lua o hotărâre în cadrul primei şedinţe. „În acest an, Comisia de sistematizare a circulaţiei nu s-a întrunit deloc. La prima şedinţă vom discuta despre problemele din această zonă. Vom merge şi noi pe teren să vedem care este situaţia şi să încercăm să găsim cele mai bune soluţii. Probabil se vor monta indicatoare care să semnalizeze că acolo este o curbă. Treceri de pietoni nu ştiu dacă se vor face în acea zonă. Însă, oamenii care vor să traverseze o pot face, în mod legal, pe la colţul străzii“, a declarat Sorin Gae, inspector în cadrul Poliției Rutiere Craiova și membru în Comisia de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Craiova. În ultimele şase luni, în această intersecţie s-au înregistrat şi două accidente în care două persoane au fost rănite grav. „În timpul fiecăruia dintre cele două evenimente rutiere a fost înregistrată câte o victimă rănită grav. Unul dintre accidente a avut drept cauză viteza prea mare, iar celălalt neacordarea de prioritate“, a declarat Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS