22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnscrierile la clasa pregătitoare se vor derula în două etape

Înscrierile la clasa pregătitoare se vor derula în două etape

De săptămâna viitoare încep înscrierile la clasa pregătitoare (Foto: Arhiva GdS)
De săptămâna viitoare încep înscrierile la clasa pregătitoare (Foto: Arhiva GdS)

Copiii care împlinesc șase ani până la 31 august trebuie înscriși la clasa pregătitoare pentru anul școlar următor. Anul acesta, înscrierile se vor derula în două etape, iar în cazul în care părinții nu se încadrează în termenele prevăzute de metodologie, cererile părinților vor fi soluționate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Până pe 22 februarie, unitățile de în­vă­țământ din Craiova și județ trebuie să afișeze locurile disponibile pentru clasa pregătitoare, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj. De săptămâna viitoare, copiii și părinții pot vizita unitățile școlare unde vor să depună cererile. Aceștia vor avea ocazia să vadă spațiile alocate claselor pregătitoare și să stea de vorbă cu cadrele didactice.
„Anul acesta se vor înscrie în clasa pregătitoare toți copiii care la 31 august împlinesc vârsta de șase ani. Până pe 22 februarie se vor afișa la nivelul unităților de învățământ listele cu locurile disponibile, urmând ca până pe 16 martie să se depună cererile. În perioada 23 februarie – 2 martie, la fiecare unitate de învățământ se va derula Ziua Porților Deschise, prilej cu care părinții și copiii vor vizita spațiile de învățământ unde vor să își deruleze activitatea“, a declarat inspectorul școlar general Monica Sună. În zilele de 22 și 23 martie vor fi comunicate rezultatele primelor înscrieri, dar și unitățile școlare la care au rămas locuri libere. „La unitățile școlare suprasolicitate vor avea prioritate elevii din circumscripție și apoi ceilalți. În cazuri excepționale, se poate suplimenta numărul locurilor, dar pe baza unei note de fundamentare realizată de unitatea școlară“, a mai precizat inspectorul școlar general Monica Sună.
Pentru situațiile în care cererile nu sunt acceptate la o unitate școlară, părinții mai au o etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în perioada 24 – 30 martie.
Dacă nici în această etapă nu se soluționează, în perioada 7 – 13 aprilie cererile de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare vor fi soluționate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
În ceea ce privește copiii care împlinesc șase ani după 31 august 2017 pentru a putea fi înscriși în clasa pregătitoare trebuie să primească avizul specialiștilor din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj. „Conform calendarului pe care îl avem pus la dispoziție de proiectul de metodologie pentru înscriere în clasa pregătitoare, aceste evaluări încep din 22 februarie și se vor derula până pe 14 martie“, a declarat Alina Dascălu, directorul CJRAE Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS