10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de romi din Târgu Jiu şi Strehaia, condamnaţi pentru infracţiuni economice

Zeci de romi din Târgu Jiu şi Strehaia, condamnaţi pentru infracţiuni economice

Zeci de romi din municipiul gorjean Târgu Jiu și localitatea mehedințeană Strehaia au fost condamnaţi de magistraţii gorjeni la diferite pedepse cu închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni economice. Este vorba de un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj, care a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj, în anul 2013. Un număr de 30 de cetăţeni din cartierul Meteor din Târgu Jiu şi din localitatea Strehaia au fost trimişi în judecată pentru comiterea următoarelor infracţiuni: iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinirea unui asemenea grup, evaziune fiscală, fals, uz de fals, spălare de bani şi grup infracţional organizat. Astfel, Mihai Istrate Petre, zis Paleţu, Mihai Istrate, zis Boji, Mihai Maria şi Mihai Istrate, zis Gângână, au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare.

Sute de chitanţe şi facturi, desfiinţate

De asemenea, Priboi Biriţă, zis Birea, a primit o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare. Ilarie Biriţă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Mihai Mariţa a primit o condamnare la trei ani şi opt luni de închisoare, pe care urmează să o execute în regim de detenţie. Ilarie Olga, zisă Lifi, Mihai Lucica, Mihai Elvis și Mihai Lămîiţa au primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare. Mihai Gabriela, Mihai Sorin, Adam Gabi au primit condamnări la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. Ilarie Cătălin-Gabriel, Mihai Olga, Priboi Istrate, Mihai Gabi, Mihai Mihaela au fost condamnaţi la doi ani şi opt luni cu suspendarea executării pedepsei. Totodată, Mihai Lucica şi Toma-Mihai Anişoara au fost condamnate la doi ani de închisoare, iar Mihai Mariana a primit o condamnare la patru ani şi patru luni de închisoare, pe care urmează să o execute în regim de detenţie. Nu în ultimul rând, Radu Ionuţ şi Mihai Ilarie, zis „Tanaca“, au primit amenzi cu caracter administrativ în cuantum de 1.000 de lei.
Instanţa a mai dispus desfiinţarea unor chitanţe şi facturi folosite în cadrul unor tranzacţii realizate între firmele administrate de cetăţenii respectivi. Decizia Tribunalului Gorj poate fi contestată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS