8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: plasator de valută falsă, prins când voia să plece din ţară

Mehedinţi: plasator de valută falsă, prins când voia să plece din ţară

Bărbatul de 42 de ani a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Vama Porţile de Fier I, Aceştia au descoperit că pe numele lui era emis un mandat european de arestare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Individul a venit în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I cu intenţia să părăsească România şi să treacă în Serbia. La controlul de frontieră, oamenii legii au descoperit că acesta este căutat de autorităţi după ce fusese condamnat la trei ani de închisoare în noiembrie 2016 şi se sustrăgea executării pedepsei. „Când au procedat la verificarea în bazele de date naţionale, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au constatat că pe numele bărbatului există un mandat european de arestare emis de către autorităţile din România, la data de 14.11.2016, aceasta fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârşirea de infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Valeriu Pera.

Membru al unei grupări care plasa dolari falşi în case de schimb valutar din două judeţe

Bărbatul este în atenţia poliţiştilor din anul 2014. Atunci, în urma unui flagrant, o echipă de la DIICOT Mehedinţi a prins un tânăr de 39 de ani din Serbia în timp ce încerca să vândă bancnote false angajatei unei case de schimb valutar din Drobeta-Turnu-Severin. Ofiţerii BCCO Mehedinţi i-au verificat maşina şi au găsit în ea nu mai puţin de 1700 de doari falşi, pe care bărbatul intenţiona să-i plaseze. Pe baza declaraţiilor suspectului, ofiţerii de la crimă organizată din Mehedinţi au continuat cercetările şi au mai idetificat alţi patru bărbaţi cu vârse cuprinse între 22 şi 39 de ani, din Drobeta-Turnu-Severin care erau implicaţi în grupul infracţional, organizat special pentru a plasa dolari falşi. Poliţiştii au extins cercetările şi în Serbia şi au descoperit că dolarii erau falsificaţi în ţara vecină, apoi introduşi în România şi plasaţi în case de schimb valutar din judeţele Mehedinţi şi Timiş. Până în momentul în care pe fir au intrat poliţiştii, gruparea reuşise să vândă unor case de schimb valutar 1.100 de dolari falşi. Din acest grup făcea parte şi bărbatul care acum a încercat să părăsească România pe la Porţile de Fier, şi care între timp a fost trimis în judecată, iar o instanţă l-a condamnat în luna noiembrie anul trecut la trei ani de închisoare, pentru constituire de grup infracţional organizat. Bărbatul, însă, nu s-a dus să-şi execute pedeapsa, iar acum vroia să plece din ţară. Numai că a fost oprit la Porţile de Fier I de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi. El a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, de unde va ajunge după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS