14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: Navigația fluvială a fost redeschisă pe Dunăre, în amonte de barajul Porțile de Fier I

Mehedinți: Navigația fluvială a fost redeschisă pe Dunăre, în amonte de barajul Porțile de Fier I

Traficul fluvial a fost reluat în amonte de barajul Porțile de Fier I, situat la kilometrii 942+950 ai Dunării, au declarat luni, pentru Agerpres, reprezentații Autorității Navale Teritoriale.

Potrivit sursei citate, „către navigatori a fost emis un aviz prin care li se aduce la cunoștință că în sectorul cuprins între kilometrii 942+950 și 1.048 (Moldova Veche), datorită diminuării curgerii gheții și îmbunătățirii condițiilor meteorologice, se redeschide navigația pe timp de zi a navelor și convoaielor fluviale”.

Autoritățile navale române avertizează totuși că „deplasarea navelor și a convoaielor se va efectua pe răspunderea conducătorilor de nave și convoaie, întrucât semnalizarea plutitoare a fost afectată, balizele care limitează șenalul navigabil fiind deplasate de pe poziție de formațiunile de gheață”.

Conform uzanțelor, autoritățile navale recomandă folosirea de către căpitanii navelor și convoaielor a hărții electronice a fluviului Dunărea pentru asigurarea condițiilor de siguranță a navigației în amonte de barajul Porțile de Fier I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS