11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA şaptea zi de proteste în Oltenia

A şaptea zi de proteste în Oltenia

Mai puţini, dar la fel de inimoşi, oltenii au ieşit din nou în stradă ieri pentru a scanda împotriva guvernului Grindeanu. Protestatarii spun că nu vor ceda şi vor continua să-şi strige nemulţumirile şi în zilele următoare.

Românii au ieşit ieri pentru a şaptea zi la rând în stradă. La fel ca în toată ţara, numărul participanţilor la protest a scăzut simţitor şi în judeţele Olteniei faţă de zilele precedente. La Craiova, 500 de oameni au înfruntat frigul în Piaţa „Mihai Viteazul“ pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de deciziile guvernului, faţă de premierul Sorin Grindeanu, faţă de PSD şi liderul acestui partid, Liviu Dragnea. Nu a fost uitat nici ministrul justiției, Florin Iordache. Protestatarii au declarat la unison că şi-au pierdut încrederea în actualii guvernanţi şi trăiesc cu teama că aceştia vor încerca din nou să-i mintă şi să pună la cale modificări ale codurilor penale în favoarea lor. „Nu cedăm. Deşi am fost astăzi mai puţini decât ieri, asta nu înseamnă că vom înceta protestele“, a spus unul dintre cei prezenţi în Piaţa „Mihai Viteazul“.
De data aceasta, manifestanţii, oameni de toate vârstele, inclusiv copii, nu au mai plecat în marş pe străzile Băniei aşa cum făcuseră în celelalte zile de protest, dar lozincile au rămas aceleaşi, la fel de clare: „Dragnea, nu uita, va veni și ziua ta!“, „Ţara se ridică, PSD-ul pică“, „Jos guvernul!“, „Hoţii“, „Olguţa, nu uita, asta nu e casa ta“, „Vrem sistem de sănătate, nu dosare curățate!“, „Dragnea, nu uita, Jilava e casa ta“.

Au ieşit în stradă şi la Slatina, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea

Mai puţini, dar la fel de inimoşi, oamenii au ieşit în stradă şi în celelalte oraşe mari ale regiunii. „Înarmaţi“ cu fluiere, vuvuzele şi mesaje scrise pe pancarte, oamenii au strigat la unison că vor un prezent mai bun, dar mai ales un viitor sigur pentru copiii lor, manifestându-şi neîncrederea faţă de actualii guvernanţi. „Nu cedăm“, „DNA să vină să vă ia“ sau „Demisia“ sunt doar câteva dintre lozincile care au răsunat din câteva zeci de piepturi în oraşul lui Brâncuşi, pe străzile Severinului sau în faţa prefecturilor din Slatina şi Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS