17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean prins în flagrant furând din buzunare

Craiovean prins în flagrant furând din buzunare

Bărbatul de 32 de ani a fost reținut de polițiști imediat după ce a furat telefonul unui client dintr-un hipermarket
Bărbatul de 32 de ani a fost reținut de polițiști imediat după ce a furat telefonul unui client dintr-un hipermarket

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut, sâmbătă, arestarea preventivă a unui craiovean de 32 de ani, acuzat de comiterea mai multor furturi din buzunare. Suspectul a fost prins în flagrant vineri, într-un hipermarket din Craiova, imediat după ce furase din buzunarul unui bărbat un telefon mobil în valoare de 2.500 de lei.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, vineri seară, ofițerii Biroului de Investigații Criminale au depistat două persoane în timp ce sustrăgeau un telefon mobil din buzunarul unui bărbat aflat la cumpărături, într-un hypermarket din municipiul Craiova. Este vorba de Marian Pară, de 32 de ani, și Cristina Coman, de 25 de ani, ambii din Craiova. Bărbatul este acuzat de comiterea infracțiunii de furt calificat, iar femeia, care ținea de „șase“, de complicitate la furt calificat.
Pe imaginile video surprinse de camerele de supraveghere din hypermarket se observă cum Marian Pară fură telefonul mobil din buzunarul unui cumpărător, un bărbat de 51 de ani din comuna Redea, județul Olt, după care pleacă. Nu a apucat să facă decât câțiva metri, pentru că a fost pus la pământ de un ofițer al Biroului de Investigații Criminale, care îl supraveghea. Telefonul mobil, în valoare de 2.500 de lei, a fost recuperat și restituit persoanei vătămate. Oamenii legii au mai precizat că același Marian Pară este suspectat de comiterea altor două furturi din buzunare. „Prin extinderea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 32 de ani este autorul a încă două furturi, cu același mod de operare. Profitând de neatenția persoanelor vătămate, care se aflau la cumpărături, le-a sustras telefoanele mobile din buzunare, fapte comise în ultimele două săptămâni“, au explicat polițiștii doljeni.
După ce a fost audiat, Marian Pară a fost reținut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea procurorilor și a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS