15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimar demisionar de frica puşcăriei

Primar demisionar de frica puşcăriei

La nici un an după ce a câştigat fotoliul de primar al comunei Bujoreni, liberalul Gheorghe Udubae (foto) a demisionat, iar Prefectura Vâlcea a emis vineri, 3 februarie, ordinul de încetare a mandatului.
Fostul edil a declarat că îi este frică să nu ajungă în închisoare. „Îmi puneam în pericol libertatea. Anumiţi consilieri locali şi angajaţi din primărie, inclusiv administratorul public, au încercat să mă determine să iau decizii cu iz penal. Prefer să plec“, a spus fostul edil, care a mai avut două tentative de a demisiona, însă s-a răzgândit.
Viceprimarul Gheorghe Gîncu a preluat atribuţiile de primar până la organizarea de noi alegeri, se arată în ordinul emis de prefectură.
Primăria Bujoreni este una cu probleme. Mai mulţi angajaţi, alături de secretar şi fostul primar Alexandru Roșu, sunt cercetați pentru abuz în serviciu, prejudiciul în dosar fiind de peste 750.000 de lei.
Gheorghe Udubae este om de afaceri. El a mai încercat să ajungă primarul comunei Bujoreni şi în 2012, când a candidat din partea UNPR. La nivel de judeţ este împlicat într-o serie de acţiuni umanitare, duce o adevărată campanie de susţinere a donării de sânge, însă este mai cunoscut opiniei publice ca „regizorul de filme deocheate“. Deţine un post de televiziune on-line şi regizează şi filmează tot felul de filmuleţe pe care le postează pe youtube. După ce a devenit primar, unele dintre aceste producţii au fost şterse de pe site-ul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS