10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoți de mașini, condamnați pentru constituirea unui grup infracțional

Hoți de mașini, condamnați pentru constituirea unui grup infracțional

Suspecții au fost prinși de oamenii legii după ce furaseră din Craiova o autoutilitară Iveco
Suspecții au fost prinși de oamenii legii după ce furaseră din Craiova o autoutilitară Iveco

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, miercuri, să condamne trei tineri din Caransebeș și Călan, printre care și un minor, acuzați că au încercat să fure o autoutilitară Iveco din Craiova, cel mai probabil pentru a fi dezmembrată.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în noaptea de 1 octombrie 2016, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au prins în flagrant doi tineri, de 17 și 19 ani, din Călan, județul Hunedoara, care tocmai furaseră o autoutilitară Iveco și încercau să părăsească municipiul Craiova.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, pe 30 septembrie, cei doi tineri – Claudiu Ionuț Păuceanu și minorul Cristian Armando B., au fost aduși la Craiova de Enok Emanoil Jula, de 34 de ani, din Caransebeș, „cu scopul de a sustrage o autoutilitară, asigurându-le instruirea şi logistica necesare comiterii faptei“, după cum au precizat polițiștii doljeni.
Oamenii legii au mai explicat că cei doi tineri din Călan au folosit un dispozitiv electronic pentru a porni autoutilitara, care era parcată pe strada Frații Golești din Craiova. „Cei doi tineri au identificat o autoutilitară și, după ce au pătruns în autovehicul prin spargerea geamului lateral, au instalat un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia au pornit maşina. Imediat după comiterea faptei, tinerii s-au deplasat pe mai multe străzi din Craiova, fiind identificați și blocaţi în trafic de polițiștii doljeni“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. De asemenea, în urma cercetărilor s-a mai stabilit că Păuceanu s-a urcat la volanul autoutilitarei furate deși nu avea permis de conducere. Ulterior, cu ajutorul polițiștilor din Hunedoara și Caraș-Severin, Enok Jula a fost prins în oraşul Oţelul Roşu, după care a fost adus la Craiova pentru audieri. Cei trei inculpați au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar pe data de 2 octombrie au fost arestați preventiv pentru constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Inculpații au fost trimiși în judecată la sfârșitul lunii octombrie, iar miercuri, 2 februarie, au și fost condamnați.
Păuceanu a primit o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare cu executare pentru conducere fără permis și constituirea unui grup infracțional, iar Enok Emanoil Jula a fost condamnat la patru ani de închisoare, tot cu executare, pentru infracțiunile comise.
În schimb, pentru că era minor la data comiterii faptei, instanța a dispus ca Cristian Armando B. să fie internat doi ani într-un centru de detenție.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS