13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii, revoltaţi de ordonanţele aprobate de guvern

Craiovenii, revoltaţi de ordonanţele aprobate de guvern

 

Zecile de mii de oameni ce au ieşit în stradă, în ultima perioadă, au fost ignoraţi de guvernul Grindeanu, care a hotărât să adopte ordonanţa pentru modificarea unor articole din Codul penal, dar şi să trimită în parlament Legea graţierii. Craiovenii sunt indignaţi de aceste decizii şi spun că vor continua să iasă în stradă, alături de oamenii din celelalte oraşe ale ţării, pentru că vor să oprească guvernul să legalizeze hoţia.

Un craiovean prezent la manifestații a criticat dur deciziile guvernului, susţinând că ţara este destabilizată şi că nivelul corupţiei va creşte alarmant. „Nu pot să cred că ne conduc asemenea oameni. Ei vor să salveze toţi penalii din cadrul partidului, dar şi neamurile lor, de legile care pot să îi pedepsească. Faptul că nu au ţinut cont că atâţia oameni au ieşit în stradă este o sfidare a populaţiei. Cred că dacă guvernul nu va fi schimbat vor urma alte situaţii mult mai grave. În acest fel vom ajunge o ţară pe care o vor împărţi alţii. Când au dat ordonanţele la o oră atât de târzie au considerat că este foarte frig afară şi că oamenii nu vor ieşi în stradă noaptea să manifesteze în continuare. Au încercat să facă totul pe ascuns, hoţeşte, banditeşte, ca să îşi rezolve problemele lor, ale rudelor şi ale colaboratorilor în acţiunile de infracţionalitate. Le transmit guvernanţilor şi susţinătorilor lor că viitorul ţării nu se termină mâine şi că au copii şi nepoţi pe care îi lasă subjugaţi. Voi participa la proteste ori de câte ori se organizează. Mi-ar plăcea ca oltenii să nu mai fie aşa reţinuţi atunci când trebuie să îşi expună drepturile şi libertăţile şi necazurile“, a declarat Ion Nicolae.

„Practic, s-a legiferat furtul“

Nici tinerii craioveni nu sunt de acord cu ordonanţele aprobate de guvern, însă şi-au pierdut deja speranţa că în ţară se va mai întâmpla ceva bun. „Nu sunt de acord cu aceste ordonanţe, nu mi se pare normal ce se întâmplă, însă nu sunt optimistă că se va schimba ceva. Vor să scape oamenii lor şi probabil mulţi se gândesc la viitor, la momentul când vor face ilegalităţi. Intenţionează să se acopere din timp“, a spus Ioana Vlăsceanu, o tânără din Craiova. Un alt cetăţean al oraşului s-a declarat revoltat de aprobarea celor două ordonanţe şi a spus că se teme că ţara va fi furată din ce în ce mai mult. „Sunt în organizaţii mafiote. Sunt nişte escroci. Cum poţi să dai asemenea ordonanţe şi să ajuţi bandiţii?! Ordonanţele sunt cu dedicaţie pentru Dragnea, care urma să fie condamnat. Practic, s-a legiferat furtul. Ei pot fura până la 200.000 de lei din banii noştri fără să aibă probleme cu legea. Guvernul încurajează furtul, asta vor înţelege copiii noştri. Prioritatea ar trebui să fie sistemul de sănătate, că e jale în toată ţara. Pe puşcăriaşi ar trebui să îi bage la muncă. Să muncească pe sub pământ şi să facă metrou de la Bucureşti la Suceava, nu să stea degeaba! Guvernanţii trebuie să îşi dea demisia şi trebuie să fie anchetaţi. Dragnea a produs dezastru în ţară şi vom continua să ieşim în stradă. Aştia nu se mai pot numi comunişti, ci KGB-işti“, a precizat un alt craiovean.

„Au luat decizia exact ca mafioţii din Sicilia“

Alt craiovean care venise la protest încă de la ora prânzului a comparat modul în care au procedat guvernanţii cu obiceiurile mafioţilor sicilieni. „Ăsta este un stat de mafioţi. Numai mafioţii se întâlneau în Sicilia, noaptea, şi stabileau pe cine omoară. Aşa au făcut şi aceşti mafioţi din conducerea ţării. Au venit la conducere să îşi facă legi pentru ei, pentru hoţi, nu îi interesează de oamenii care ies în stradă. În niciun stat, nici în Irak, nici în Afganistan, nu s-a liberalizat furtul ca la noi. Este furt pe faţă, toţi hoții sunt liberi. Suntem un popor tâmp, foarte mulţi oameni nu ştiu pe ce pământ trăiesc. Se uită la anumite televiziuni care îi mint şi din cauza asta nu înţeleg nimic din ce se întâmplă. În special bătrânii habar nu au, nu le pare rău nici de nepoţii cu care merg de mână. Îi încântă că li se dau câte 5 lei la pensie. Eu am copiii plecaţi pentru că aici nu puteau să ocupe anumite funcţii pentru că erau alţii puşi pe pile. În ţara asta s-au format numai caste şi hoţii fac ce vor. Am mers în toate zilele la protest şi voi merge de câte ori va fi nevoie“, a spus indignat bărbatul.
În următoarele zile sunt anunţate proteste de amploare în întreaga ţară, iar cetăţenii cer demisia guvernului actual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS