24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Programare pentru obținerea permisului de conducere sau înmatricularea mașinii

Olt: Programare pentru obținerea permisului de conducere sau înmatricularea mașinii


Aglomerația de nedescris de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (care funcționează în cadrul Poliției Rutiere) ar putea să dispară după implementarea unui sistem informatic menit să fluidizeze accesul.

Prefectul județului Olt, Silviu Neacșu, a testat astăzi noul sistem prin care se eliberează bonuri de ordine pentru accesul la serviciile oferite și și-a exprimat speranța că va fi o îmbunătățire clară a serviciilor oferite populației. . „Acest sistem e menit să îndulcească un pic experiența aici, unde se adresează un număr mare de oameni“, a spus prefectul, explicând că în curând un panou de afișaj va fi montat și pe fațada clădirii, astfel încât cei care își așteaptă rândul să o poate face în vecinătate, urmărind pe panou ordinea de la ghișeu.
„Nu am inventat noi acest sistem, există în țară, există și în oraș în cadrul altor instituții. Este o chestiune de civilizație și civilizare. Am răspuns solicitărilor domnului prefect pentru a face acest pas, să încercăm să îmbunătățim calitatea serviciilor prestate“ a declarant la rândul său reprezentantul firmei care s-a ocupat de instalarea sistemului, Daniel Pancu.

Programări și on-line

În aproximativ o săptămână va fi disponibilă și varianta de programare on-line pentru diverse servicii oferite de acest serviciu public, au mai menționat cei implicați, astfel că, de oriunde din lume, un cetățean interesat de un serviciu sau altul va putea să-și rezerve locul. „Vom pune un buton pe site-ul Prefecturii Olt, de acolo se va putea face programarea“, a explicat prefectul Silviu Neacșu.
Cât despre numărul de solicitări care pot fi procesate zilnic la fiecare ghișeu, șeful serviciului, Florin Hoară, a menționat că rămâne 60.Peste acest număr, în baza bonului de ordine solicitantul se poate prezenta a doua zi sau în ziua pentru care a fost posibilă programarea.
Cetățenii s-au declarat, la rândul lor, încântați de noul sistem care face posibilă eliminarea cozilor interminabile în anumite zile. Cel mai solicitat serviciu este cel de înmatriculări, în cursul anului trecut trecând prin fața acestui ghișeu aproximativ 6.000 de persoane, în timp ce pentru acest an se preconizează o creștere semnificativă a acestui număr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS