11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord intenționează să angajeze circa 900 de persoane anul acesta

Ford intenționează să angajeze circa 900 de persoane anul acesta

În aprilie 2016, angajații Ford au fost informați de conducerea Ford Europa că în toamna lui 2017 se va produce un nou model Ford la Craiova. Tot atunci s-a vorbit de posibile angajări în uzină.
În aprilie 2016, angajații Ford au fost informați de conducerea Ford Europa că în toamna lui 2017 se va produce un nou model Ford la Craiova. Tot atunci s-a vorbit de posibile angajări în uzină.

Majoritatea posturilor care vor fi scoase de producătorul auto peste câteva luni vor fi de muncitori necalificați, ce vor fi pregătiți în uzină ca operatori pe banda de producție, potrivit unor surse din interiorul fabricii. Doar 70-80 de posturi vor fi pentru personal ultracalificat. Detalii în articolul de mai jos.

Ford pregătește o serie de angajări anul acesta, pentru producția noului model EcoSport care va începe la Craiova către finalul anului. Potrivit unor surse din cadrul fabricii, peste câteva luni va demara un proces de angajare a aproximativ 900 de persoane, proces care se va derula prin intermediul aceleiași firme de recrutare de personal care a făcut, în urmă cu câțiva ani, angajările pentru producătorul auto din Bănie. Majoritatea posturilor care vor fi scoase la concurs anul acesta vor fi de muncitori necalificați, care vor ocupa posturi de operatori pe bandă, la noua linie de producție care se construiește în interiorul fabricii. Calificarea acestora se va face la locul de muncă, spun aceleași surse. De asemenea, Ford ar fi stabilit că ar avea nevoie să angajeze anul acesta și câteva zeci de persoane ultracalificate. Respectiv, se estimează că vor fi angajați 70-80 de electricieni și ingineri electroniști.
În urmă cu câțiva ani, când Ford pregătea producția de masă a modelului B-Max și când a angajat 500 de muncitori și 90 de electricieni și electroniști, interviurile au fost destul de dure, în special pentru cei ultracalificați pe care îi căuta producătorul auto la vremea respectivă și care au dat interviuri la fel ca în industria occidentală de calibru.

Foștii salariaţi nu au prioritate la angajare

În toamna anului trecut, actualul director general al Ford România, John Oldham, a anunțat în interiorul fabricii că în 2017 se preconizează angajarea a circa 1.000 de persoane și că nu e exclus să fie selectați chiar din rândul foștilor muncitori, care au părăsit voluntar fabrica, atunci când producătorul auto a inițiat programe de plecări voluntare.
La ora actuală, foști angajați de la Ford care au plecat prin programul de disponibilizări voluntare și au primit și până la 24 de salarii compensatorii sunt interesați să fie reangajați la Ford, în condițiile în care unii dintre ei mai au doar câțiva ani până la pensie și își găsesc cu greu de lucru în altă parte. Se pare, însă, că Ford ar prefera să angajeze în special muncitori mai tineri, pe care să îi califice la locul de muncă. Potrivit surselor citate, compania nu caută să angajeze neapărat persoane care au mai lucrat la Ford, ci „toți candidații vor trece prin același proces de recrutare de personal“.
Nu se cunoaște exact data la care firma specializată va începe recrutarea și nici nivelul pachetului salarial ce va fi oferit noilor muncitori, dar se ştie că se vor face angajările cu câteva luni înainte să demareze producția de EcoSport la fabrica Ford din Craiova. Oficialii Ford Europa au anunțat anul trecut că producția noului model va începe în toamna anului 2017. Din sursele noastre, producția de masă va demara în octombrie-noiembrie 2017.
GdS a solicitat un punct de vedere de la compania producătoare de mașini. Ford nu a confirmat, nici nu a infirmat aceste informații legate de viitoarele angajări, reprezentanții companiei precizând că, momentan, „Ford nu are comentarii de făcut pe acest subiect“.

Se pregătește producția noului SUV de mici dimensiuni

De câteva luni, Ford pregătește noua linie de producție pentru mini-SUV-ul EcoSport care se va fabrica la Craiova din ultima parte a acestui an. Producția de la Craiova de EcoSport va coincide cu producția de astfel de SUV-uri de mici dimensiuni destinată Europei, care la ora actuală se fabrică în India. Potrivit site-urilor de specialitate care evidențiază vânzările oficiale ale tuturor mărcilor de mașini în Europa, Ford a vândut, anul trecut, 53.517 de unități EcoSport în spațiul european. Acest lucru înseamnă că s-au vândut, în medie, 4.460 de mașini pe lună. Acest lucru ar însemna o producție medie de 4.460 de mașini Ford EcoSport lunar, la uzina din Craiova, deci aproximativ 202 unități pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS