10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a fisurat încă o conductă a CEO

S-a fisurat încă o conductă a CEO

Pe gurile de canal de pe strada Sărarilor iese abur de la agentul termic primar scurs dintr-o conductă spartă a CEO (Foto: Claudiu Tudor)
Pe gurile de canal de pe strada Sărarilor iese abur de la agentul termic primar scurs dintr-o conductă spartă a CEO (Foto: Claudiu Tudor)

O conductă aparținând Complexului Energetic Oltenia s-a fisurat în zona cartierului Lăpuș-Argeș din Craiova. Aburul, provenind de la agentul termic, iese prin gurile de canal de pe strada Sărarilor, porțiunea cuprinsă între Frigorifer și Lidl și pe bulevardul Decebal. „Avem o problemă la una dintre conductele din zona Lăpuș. Este o fisură mai mică, nu putem vorbi de o avarie de proporții. Deocamdată nu intervenim, dar luăm în calcul o intervenție din momentul în care temperaturile sunt favorabile. Asta înseamnă că putem interveni și mâine, dar și peste două zile. Vreau să mai spun că pe strada unde iese aburul, noi nu avem nici o conductă, fisura este în zona Lăpuș și de acolo apa fierbinte se scurge prin canalizare“, a declarat Dan Vasile, directorul Complexului Energetic Oltenia- Sucursala II Craiova. Fisura apărută în conductă cu mai mult de o lună în urmă pare să nu fie o problemă pentru CEO, din moment ce nu se grăbesc să intervină. În tot acest timp, apa caldă se scurge prin canalizarea din zona respectivă sau prin canalele de vizitare a conductelor Complexului. Norocul este că aceste pierderi, înregistrate pe cei 120 de kilometri de rețea, cât are CEO în orașul Craiova, sunt suportate de producător.
Reprezentanții CEO au mai precizat că spărtura apărută în conducta de transport agent termic primar este în acest moment sub control. Din această conductă sunt alimentate două puncte termice care furnizează căldură la zeci de blocuri din cartierul craiovean Lăpuș-Argeș. „Fisura cred că a apărut în urmă cu o lună, dar nu afectează transportul de agent către punctele termice care ne aparțin. Este o problemă mai veche și noi am sesizat acest fapt, dar decizia de a interveni pe rețele le aparține. Repet, deocamdată fluxul tehnologic nu este afectat, populația primește căldură și apă caldă în parametrii normali“, a declarat Dan Magla, directorul SC Termo Craiova SRL.
Mult mai neliniștiți sunt craiovenii care au rămas în frig zile întregi, în perioada în care au avut loc avarii la CEO. „Am văzut în Lăpuș-Argeș, exact în stația de taxi, că iese abur prin gurile de canal. Cred că ne paște o nouă avarie“, a spus craioveanul Ionuț Băloi. Alt craiovean a precizat: „Pe strada Sărarilor ies aburi prin toate gurile de canalizare, cred că acolo este o țeavă spartă. Am văzut asta de acum câteva zile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS