9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Un sârb dat în urmărire internaţională a fost prins la graniţa cu România

Mehedinţi: Un sârb dat în urmărire internaţională a fost prins la graniţa cu România

Un sârb din Kladovo a fost reţinut la Vama Porțile de Fier I de polițiștii de frontieră. Bărbatul era urmărit de autoritățile austriece pentru infracțiuni contra proprietății.

Bărbatul de 37 de ani este din Kladovo, localitate aflată peste Dunăre, exact în dreptul oraşului Drobeta-Turnu-Severin, dar locuiește în Austria. Tânărul a venit la sfârșit de an acasă pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă, dar se pare că înainte de a părăsi Austria ar fi comis o infracțiune, cel mai probabil furt din locuință. A plecat apoi liniștit în țara de baștină, unde a făcut Crăciunul şi Revelionul, iar în aceste zile voia să se întoarcă în Austria, tranzitând România. Numai că, la controlul efectuat de către Polițiștii de Frontieră la Vama Porțile de Fier, aceștia au constatat că pe numele lui era emis un mandat european de arestare. Bărbatul s-a declarat contrariat de cele auzite şi le-a spus poliţiştilor că nu ştie să fi comis vreo infracţiune, dar acest lucru nu l-a scăpat de reţinere: „În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile specifice de control la frontieră, L. Marko, în vârstă de 37 de ani, cetăţean sârb, domiciliat în Republica Serbia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date naţionale, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au constatat că pe numele bărbatului există un mandat european de arestare emis de către autorităţile din Austria, la data de 29.12.2016, aceasta fiind căutat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii pe teritoriul acestei ţări” a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Sectorului Poliţiei de Frontieră Tr. Severin.

Sârbul va ajunge până în urmă unde şi-a propus, în Austria dar transportat de oamenii legii. Poliţitii de frontieră l-au predat unei echipe operative din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din I.P.J. Mehedinţi, care vor face demersurile legale ca acesta să ajungă în custodia autorităţilor austriece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS