12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai multe cluburi și discoteci din Craiova, amendate de pompieri

Mai multe cluburi și discoteci din Craiova, amendate de pompieri

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au anunțat, ieri, că au dat zece amenzi în valoare totală de 18.500 de lei în urma unor controale făcute în ultima săptămână la cluburile și discotecile din municipiul Craiova.
Pompierii au constatat că unele cluburi foloseau instalații electrice improvizate, altele aveau stingătoare expirate, iar în unele cazuri instalațiile pentru stingerea incendiilor (splikere, hidranți interiori) erau neîntreținute. „În urma centralizării datelor obţinute până la acest moment, cadrele inspectoratului au depistat 18 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, șase fiind remediate până la încheierea controlului, iar 13 fiind sancționate cu zece amenzi și două avertismente. Principalele deficienţe au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni şi improvizaţii, utilizarea stingătoarelor de incendiu având termenul de valabilitate depăşit, neîntreţinerea corespunzătoare a instalațiilor cu rol de protecție în caz de incendiu, utilizarea unor elemente de decor (material fonoabsorbant) pentru care nu s-au prezentat documente care să certifice comportarea la foc, nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu“, au precizat reprezentanții ISU Dolj.
Pompierii doljeni au mai explicat că în nici un caz nu a fost constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, situație în care se poate dispune oprirea funcționării.
Trebuie spus că, în august 2016, guvernul a hotărât prelungirea până la data de 30 iunie 2017 a termenului pentru obținerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru construcții și amenajări. Termenul inițial era 31 decembrie 2016, însă guvernul a constatat că nu este suficient pentru ca toți proprietarii/deţinătorii de construcţii să poată obține autorizația. „Totodată, prin prelungirea termenului pentru obţinerea autorizaţiei se urmăreşte reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obţinere a avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar fi încadrat în termenul actual“, a mai motivat guvernul. În aceste condiții, lipsa autorizației de securitate la incendiul nu se sancţionează contravenţional până pe data de 1 iulie. Pentru că pompierii doljeni nu a făcut publice numele cluburilor și discotecilor sancționate, Gazeta de Sud a formulat o solicitare la ISU Dolj pentru a obține aceste informații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS