13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetăţean pakistanez depistat cu şedere ilegală în Dolj

Cetăţean pakistanez depistat cu şedere ilegală în Dolj

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Dolj au desfăşurat, ieri, verificări operative în cooperare cu poliţişti din cadrul S.O.P. Dolj, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străinilor, pe raza municipiului Craiova, jud Dolj.

Cu această ocazie a fost depistat cu şedere ilegală un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Pakistan, care a intrat ilegal în țara noastră, iar la momentul depistării a solicitat o formă de protecţie internațională pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 262 din Codul Penal. Ulterior, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova cetăţeanul străin a fost condus la Centru de Cazare şi Proceduri pentru Solicizanţii de Azil Giurgiu în vederea procesării cererii de azil.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrari Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS