10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCad capete la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Măciuca

Cad capete la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Măciuca

Sergiu Smărăndoiu, şeful Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihică Măciuca, a fost destituit, iar doctorul Maria Dumitrescu a fost sancţionat cu 10% pe trei luni de către Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea. Ei au fost găsiţi vinovaţi de management defectuos, de neglijarea pacienţilor şi imobilizarea bolnavilor agitaţi de către persoane neautorizate. Potrivit dezvăluirilor făcute de www.tolo.ro, directorul Smărăndoiu lua angajaţii să muncească în curtea lui şi din acest motiv bolnavii lăsaţi nesupravegheaţi erau legaţi de paturi sau de bănci.
De 12 ani, centrul nu are un medic psihiatru, ci doar un medic generalist. „Ancheta disciplinară a început în luna decembrie, când au apărut pentru prima în spaţiul public imagini cu bolnavi ţinuţi legaţi de mâini şi de picioare. Toţi angajaţii au fost întrebaţi despre cele întâmplate şi cine a făcut fotografiile. Nimeni nu a văzut şi nu a auzit nimic. De aceea, toţi cei 68 de angajaţi au fost sancţionaţi cu avertisment, fiind consideraţi complici la umilirea şi fotografierea bolnavilor“, a declarat Nicolae Badea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a deschis un dosar de cercetare penală de abuz în serviciu care îi vizează pe toţi salariaţii centrului.
DGASPC Vâlcea a început o anchetă disciplinară la Centrul de Recuperare şi Reabilitarea Neuropsihică a Tinerilor Băbeni, instituţie în care se suspicionează că au murit 56 de oameni într-un singur an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS