20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlbanez condamnat la Craiova pentru mituirea a doi polițiști de frontieră

Albanez condamnat la Craiova pentru mituirea a doi polițiști de frontieră

Anchetatorii au stabilit că albanezul a încercat să mituiască un polițist de frontieră de la Bechet pentru a intra în România
Anchetatorii au stabilit că albanezul a încercat să mituiască un polițist de frontieră de la Bechet pentru a intra în România

Tribunalul Dolj a condamnat la doi ani de închisoare cu executare un albanez acuzat că, la începutul lunii noiembrie 2016, a încercat să mituiască cu 150 de euro doi polițisti de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet.
Este vorba de cetățeanul albanez Florjan Biba, arestat preventiv pe 2 noiembrie 2016, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 1 spre 2 noimebrie 2016, cetățeanul albanez Florjan Biba s-a prezentat la PTF Bechet pentru a intra în România, însă polițiștii de frontieră au observat că acesta avea interdicție de a intra în spațiul Schengen. Pentru a reuși să intre în România, albanezul a încercat, fără succes însă, să-i mituiască pe polițiștii de frontieră doljeni. „În fapt, B.F. s-a prezentat la PTF Bechet, declarând că doreşte să intre în ţară în scop turistic. La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că pe numele acestuia figura o interdicție de intrare sau şedere în spaţiul Schengen, iar B.F. nu a putut prezenta nici documentaţia necesară pentru a intra pe teritoriul României. Astfel, pentru a i se permite intrarea, cetățeanul a oferit, inițial, unui agent, apoi unui ofițer de poliție de frontieră diferite sume de bani. Poliţiştii au refuzat categoric oferta şi au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Dolj, fiind organizată şi realizată activitatea de prindere în flagrant. B.F. a fost surprins în timp ce încerca să-i mituiască pe polițiști cu suma de 150 de euro“, au reținut procurorii.
După flagrant, cetățeanul albanez a fost adus la Craiova, unde a fost audiat de procurorul de caz, după care a fost arestat preventiv pentru comiterea a două infracțiuni de dare de mită. Inculpatul a fost trimis în judecată pe 22 noiembrie, iar săptămâna trecută a fost găsit vinovat și condamnat de Tribunalul Dolj. Cetățeanul albanez și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. În plus, instanța a dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 50 și 150 de euro, cu care a încercat să-i mituiască pe cei doi polițiști de frontieră. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS