6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIPJ Dolj şi-a prezentat bilanţul pe anul 2016

IPJ Dolj şi-a prezentat bilanţul pe anul 2016


Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj şi-a prezentat astăzi bilanţul pe anul 2016, în prezenţa prefectului Sorin Răducan, chestorului de poliție Florentin Brăcea – directorul Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., a reprezentanţilor unităţilor de parchet şi instanţelor de judecată, parteneri în lupta criminalităţii de la S.R.I., Jandarmerie, precum și a altor reprezentanți ai societăţii civile.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, combaterea criminalităţii a reprezentat una din direcţiile de acţiune ale poliţiştilor doljeni, iar statisticile au demonstrat faptul că, în anul 2016, s-a înregistrat cea mai mică valoare a infracționalității judiciare sesizate din ultimii 8 ani.

Cea mai semnificativă scădere a infracţiunilor sesizate este dată de infracţiunile de natură judiciară, care au înregistrat o scădere cu aproape 8%, fiind al optulea an consecutiv in care acest gen de fapte înregistrează scăderi.
În anul 2016, infracţiunile contra patrimoniului au cunoscut, de asemenea, o scădere semnificativă cu 8%,, cu peste 500 de fapte faţă de anul 2015, iar infracţiunile de furt s-au diminuat cu 9,5%. Acelaşi trend descendent a fost înregistrat și la furturile din locuinţe care au scăzut cu 18% , furturile din societăţi comerciale – au scăzut cu 14 %, iar furturile din curți/ anexe au cunoscut o diminuare cu 29 %.

De asemenea, infracțiunile de tâlhărie au cunoscut o scădere semnificativă de aroape 32 %, față de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS