14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la 13 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat paralizat

Condamnat la 13 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat paralizat

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la 13 ani de închisoare un bărbat de 46 de ani, din localitatea Celaru, acuzat că a bătut și aruncat într-un canal un bărbat de 52 de ani care suferea de hemipareză. Acesta din urmă a murit de frig, după ce a stat o noapte în canalul din apropierea comunei Celaru.
Procurorii doljeni au stabilit că, pe 5 februarie 2016, Marin Nicu a mers acasă la Petrică Badea, de 52 de ani, iar după ce a băut câteva pahare a început să-l jignească pe acesta din urmă. Ulterior, „inculpatul Nicu Marin, folosindu-şi forţa fizică şi profitând de handicapul locomotor al victimei, a apucat-o pe aceasta de haine, a târât-o împotriva voinţei sale până la poartă, apoi a pus-o în căruţa sa şi a plecat“, au stabilit anchetatorii. Totul a fost văzut de un bărbat care venise la Badea să-i spargă lemnele, bărbat care a încercat să-l împiedice pe Marin Nicu să-l scoată din casă pe Badea.
Anchetatorii au mai reținut că, în dimineața zilei de 6 februarie, doi bărbați „l-au observat pe inculpatul Nicu Marin venind cu căruţa din direcţia pădurii Zvorsca şi oprindu-se într-un punct pe marginea canalului de desecare, de unde a chemat un câine, pe care l-a luat cu el în căruţă. Când a ajuns în dreptul celor doi martori, inculpatul le-a spus că în canalul de desecare este Badea Petrică decedat“, mai spun procurorii.
Petrică Badea a fost găsit în viață, însă a decedat la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii legiști au stabilit că bărbatul a murit din cauza hipotermiei, iar leziunile pe care le prezenta la nivelul capului fuseseră provocate prin lovire cu un corp dur.
Inițial, polițiștii din comună au bănuit că moartea bărbatului fusese accidentală, că ar fi căzut în canalul în care a fost găsit și a murit din cauza frigului. Problema a fost că Badea suferea de hemipareză și era puțin probabil să fi ajuns singur până în zona în care a fost găsit, la aproximativ trei kilometri în afara comunei Celaru.
Văzând că ancheta polițiștilor bate pasul pe loc și fiind convins că Petrică a fost ucis, pe data de 11 februarie, fratele victimei a hotărât să depună o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar cercetările au fost preluate de un procuror craiovean. Ulterior, anchetatorii au reușit să adune probe prin care au demonstrat că Petrică Badea a fost ucis de Marin Nicu, care bănuia că Badea avea o relație cu concubina sa.
Marin Nicu a fost arestat preventiv pe 15 martie, iar în iunie a și fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor și lipsire de libertate. Luni, pe 23 ianuarie, Tribunalul Dolj a hotărât să-l condamne pe inculpat la 13 ani de închisoare pentru infracțiunile comise. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS