11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInspectorii ANAF, pe pârtiile de la Rânca

Inspectorii ANAF, pe pârtiile de la Rânca

Inspectorii ANAF au venit la Rânca pentru a verifica dacă agenţii economici respectă legislaţia
Inspectorii ANAF au venit la Rânca pentru a verifica dacă agenţii economici respectă legislaţia

Mai mulţi inspectori ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au descins, la sfârşitul săptămânii trecute, în zona montană Rânca, judeţul Gorj. Inspectorii cu însemnele ANAF au putut fi văzuţi sâmbătă chiar şi pe pârtia din centrul staţiunii turistice situate în nordul judeţului Gorj. Aici se află peste 800 de hoteluri, pensiuni şi cabane, majoritatea asigurând servicii de cazare pentru turişti. Există şi unităţi de alimentaţie publică, restaurante, autoserviri, precum şi magazine sau centre pentru închirierea echipamentelor de schi, sanie sau snowboard. De asemenea, sunt în funcţiune şi instalaţiile de teleschi. Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nu au descins întâmplător în zona Rânca, având în vedere că mii de persoane se află în staţiune, ca urmare a minivacanţei bugetarilor.

Ieri au continuat verificările

Echipele ANAF au verificat în principal dacă agenţii economici din zonă emit bonuri fiscale turiştilor. De asemenea, au fost controlate actele contabile ale unităţilor de alimentaţie publică şi de servicii turistice, precum şi ale centrelor de închirieri. Au fost verificate inclusiv locurile de unde se pot achiziţiona tichete pentru utilizarea instalaţiei de teleschi sau dacă turiştii primesc bon când închiriază o pereche de schiuri. Controlul a continuat ieri, având în vedere că turiştii au rămas la Rânca, iar zilele de 23 şi 24 ianuarie sunt libere pentru majoritatea angajaţilor de la stat. Este prima dată în acest an când echipele de control ale ANAF au descins la Rânca pentru a verifica dacă agenţii economici respectă legislaţia, emit bonuri fiscale şi sunt în regulă cu documentele financiar-contabile.

Strat de zăpadă de 15 centimetri

În Rânca, stratul de zăpadă are 15 centimetri şi se schiază pe două pârtii. Cea mai aglomerată este pârtia din centrul staţiunii turistice. Sute de persoane au ieşit la schi sau la săniuş. S-a schiat inclusiv în nocturnă. Vremea a fost frumoasă, cu soare, iar drumul dintre Novaci şi Rânca a fost curăţat cu ajutorul utilajelor Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Peisajele din Rânca atrag turişti din întreaga ţară. Din acest motiv, Salvamont Gorj acţionează în zonă cu două echipe de specialişti, totalizând zece persoane. Aceştia se află în cele două baze din Rânca şi acţionează de fiecare dată când este necesar, pe pârtie sau la cabane, în funcţie de solicitări. Cazurile mai grave sunt transportate la spital, cu ambulanţa proprie a Salvamont, sau sunt prelute de ambulanţele trimise în Rânca, în funcţie de gravitatea fiecărui caz. Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont şi Salvaspeo Gorj, a declarat că echipele de intervenţie nu au avut parte de cazuri deosebite: „Nu a fost nimic deosebit. Am avut două-trei cazuri. Este vorba de traumatisme uşoare, care se întâmplă pe pârtie. Am intervenit şi am acordat asistenţă de specialitate“, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS