16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi copiii sunt victime ale violenţei în familie

Şi copiii sunt victime ale violenţei în familie

În Mehedinţi funcţionează un singur centru pentru victimele volenţei în familie. Aflat sub tutela DGASPC Mehedinţi, acesta a găzduit anul trecut 14 mame şi 21 de copii. Specialiştii instituţiei sunt de părere că numărul femeilor ajunse în acest centru nu este foarte mare, dar nu pentru că nu ar fi cazuri de abuzuri în familie, ci pentru că, de cele mai multe ori, victimele nu îşi cunosc drepturile, iar violenţa se petrece în spatele uşilor închise, fără ca ea să fie reclamată şi să ajungă în faţa oamenilor legii. În Mehedinţi şi nu numai, „victimele ajung să solicite sprijin şi să acceseze serviciile de protecţie din cauza episoadelor repetate de abuz, când acestea ajung la limita suportabilităţii situaţiilor de violenţă, atât fizică, cât şi verbală. Majoritatea femeilor nu mai suportă situaţia extremă şi din cauza faptului că, de cele mai multe ori, abuzurile nu se îndreaptă doar asupra lor, ci şi asupra copiilor lor“, a precizat Dana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Mehedinţi.
În acest judeţ au fost numeroase cazuri în care femeile abuzate ajunse în astfel de centre au declarat că au luat decizia să plece definitiv de acasă deoarece erau atât ele, cât şi copiii lor victimele unor bătăi repetate şi extrem de violente administrate de soţi, iar violenţa asupra micuţilor a contat foarte mult în luarea unei astfel de decizii radicale.
Reprezentanţii DGASPC Mehedinţi spun că adăpostul pune la dispoziţia victimelor consiliere juridică şi psihologică, precum şi asistenţă socială, şi le garantează masă şi cazare. Victimele pot fi găzduite în acest centru până la 60 de zile, în funcţie de situaţia fiecăreia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS