10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgent de poliție, reținut pentru o șpagă de 150 de lei

Agent de poliție, reținut pentru o șpagă de 150 de lei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut, luni, un agent din cadrul Postului de Poliție Verbița, acuzat că a primit șpagă 150 de lei pentru a „ierta“ o persoană care transporta lemne pentru care nu avea acte de proveniență.
Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de luni, ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Verbița. Este vorba de polițistul Ștefan Popîrțan, de 25 de ani, care, în cursul lunii decembrie 2016, l-a depistat pe denunțător în timp ce transporta o cantitate de lemne fără să deţină documente de provenienţă. Pentru a nu-l amenda și a nu dispune confiscarea căruței, polițistul i-ar fi cerut bărbatului diverse sume de bani. Anchetatorii au mai stabilit că agentul Popîrțan „l-a abordat în mai multe rânduri pe denunţător, ultima dată în ziua de 14.01.2017, ocazie cu care i-a solicitat din nou bani, stabilind să se întâlnească două zile mai târziu, pentru remiterea sumei pretinse. Ca urmare, persoana respectivă a formulat un denunţ în baza căruia s-a organizat activitatea de prindere în flagrant a agentului de poliţie, după ce primise suma de 150 de lei de la denunţător“.
După ce a fost prins în flagrant, polițistul a fost audiat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a hotărât să-l rețină pe o perioadă de 24 de ore. Oamenii legii au mai explicat că agentul de poliție va fi dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS