11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdrian Robert a murit pentru prietenul său

Adrian Robert a murit pentru prietenul său

Pe poarta familiei Grigorie era atârnat doliul cu fotografia tânărului ucis
Pe poarta familiei Grigorie era atârnat doliul cu fotografia tânărului ucis

Aleea Cantonului din Craiova era ieri amuţită de vestea tragică a morţii unui tânăr de 19 ani, care locuia în acea zonă. Rudele băiatului erau împietrite de durere, iar în curtea casei lui Adrian Robert Grigorie domnea tăcerea. Era singur la părinţi, însă alt tânăr de 21 de ani i-a curmat viaţa duminică noaptea, când nimic nu prevestea o asemenea nenorocire.

Băiatului de 19 ani îi plăcea să muncească şi visa să ajungă militar. Terminase liceul anul trecut şi dăduse examen la Alba Iulia pentru a intra în armată, însă nu a promovat. Cu toate astea, era hotărât să mai încerce, însă, între timp, se angajase la un restaurant, unde lucra până la ora 1.30. Acelaşi program l-a avut şi în noaptea de duminică spre luni, atunci când un prieten l-a sunat și i-a cerut să-l ajute într-un scandal care a izbucnit din cauza unei foste iubite. Aşa a ajuns Adrian Robert Grigorie pe strada Maramureş, unde şi-a găsit sfârşitul în urma unei lovituri de cuţit.

S-a sacrificat pentru prietenul lui

Rudele băiatului care şi-a pierdut viaţa spun că acesta venea de fiecare dată acasă după ce îşi termina programul la serviciu. În noaptea de duminică spre luni, părinţii l-au aşteptat în zadar. „Când au văzut că nu vine acasă au început să îl sune, însă nu răspundea la telefon. Atunci s-au gândit că poate a rămas la vreun prieten. În jurul orei 8.00 dimineaţa au fost sunaţi şi li s-a spus că băiatul este la morgă. Nu înţelegem de ce a durat atât de mult“, a spus o rudă a tânărului.
Părinţii şi apropiaţii acestuia încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat acolo şi cum a fost omorât băiatul lor. „Încă nu ştim nimic sigur. Din câte am înţeles, el a fost sunat de un prieten să se ducă acolo să îl ajute că o să îl bată nişte băieţi din cauza prietenei lui. El a mers acolo şi am înţeles că cel care l-a înjunghiat ar fi vrut să îl taie pe prietenul lui. El când a văzut a sărit în faţa celui cu cuţitul în mână şi atunci a fost înjunghiat. Cei doi fuseseră certaţi o perioadă, însă se împăcaseră doar cu câteva zile înainte“, a adăugat ruda băiatului. Prietenul care i-a cerut sprijinul este în spital, rănit şi el cu acelaşi cuţit cu care Adrian Robert a fost ucis.

Câţiva colegi din Italia vor să fie alături de Adrian pe ultimul drum

Toţi ce care l-au cunoscut pe Adrian Robert încă îşi pun semne de întrebare în legătură cu moartea băiatului. Bunica lui Adrian nu mai are lacrimi. A plâns neîncetat de când trupul lui a fost adus acasă de la morgă. Acum doar vorbeşte cu fotografia lui de pe doliul agăţat în poartă: „Spune-ne tu, mamă, ce s-a întâmplat acolo! Spune tu, păpuşa lui mama, ce ţi-au făcut!“.
Adrian era singur la părinţi. A locuit cu aceştia câţiva ani în Italia, însă de doi ani şi jumătate se întorseseră acasă. „Au muncit zece ani în Italia. Îi făcuseră şi lui casa, e aproape terminată. Acum cui să i-o mai lase? El a fost la şcoală în Italia câţiva ani, iar câţiva colegi de acolo au spus că vor să vină la înmormântare“, a spus o rudă a băiatului.
Acum casa ridicată cu multă trudă de părinţii lui Adrian este vizitată de toţi cunoscuţii familiei pentru a-l vedea pentru ultima dată. „A fost un băiat foarte cuminte. Întotdeauna îmi spunea sărut-mâna când ne întâlneam. Nu îmi vine să cred că acum nu mai este. Era atât de tânăr…“, a spus un vecin de-al familiei.

Criminalul a mai fost implicat în scandaluri

Bogdan Dosoftei a fost cel care l-a ucis pe tânărul de 19 ani. Chiar dacă are doar 21 de ani, viaţa lui nu a fost lipsită de scandaluri. Chiar el a scris pe Facebook faptul că a studiat la „şcoala de şmecheri şi vagabonţi“. În satul Dobridor, acolo unde acesta locuieşte cu mama şi bunica sa, a mai avut parte de o răfuială care l-a băgat în spital. „În urmă cu trei – patru ani, s-a certat cu cineva şi apoi au venit mai mulţi bărbaţi, au intrat peste el în casă şi l-au bătut până i-au rupt picioarele. După ce a ieşit din spital a hotărât să plece din Dobridor. S-a dus la Craiova, la o soră vitregă“, a declarat un sătean din Dobridor, care îl cunoaşte pe Bogdan Dosoftei. De această dată, el a fost cel care a făcut victime. L-a înjunghiat mortal pe Adrian Robert, iar alt tânăr este în spital cu răni provocate tot de el.
Adrian Robert Grigorie va fi înmormântat joi, la cimitirul Roboaica.

Un alt tânăr a murit încercând să îşi ajute un prieten

În 2010, altă nenorocire asemănătoare a avut loc la Craiova. Andrei Goreci, un elev de 17 ani, a fost înjunghiat mortal de Rommel Voicu, în apropiere de Liceul „Tudor Arghezi“, după ce a sărit în apărarea unui prieten.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS