10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPasajul subteran, încă o dată în beznă

Pasajul subteran, încă o dată în beznă

Un tir a lăsat, încă o dată, pasajul subteran fără lumină (Foto: Bogdan Grosu)
Un tir a lăsat, încă o dată, pasajul subteran fără lumină (Foto: Bogdan Grosu)

Pasajul subteran a rămas, din nou, fără lumină, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, din cauza unui şofer de tir care nu a respectat indicatoarele rutiere şi a pătruns în pasaj, smulgând cablurile sistemului de iluminat. Acest lucru se întâmplă la o lună şi jumătate de când o avarie provocată de alt tir a afectat mai mult de două săptămâni iluminatul din pasaj.
În interiorul pasajului, pe sensul de mers dinspre Calea Bucureşti spre strada Arieş, pe partea dreaptă se văd atârnate pe zidul pasajului multe cabluri groase de electricitate. „Am trecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, prin pasajul subteran, iar cablurile de alimentare a reţelei de iluminat erau smulse din zid şi căzute pe şosea. Am observat inclusiv lămpi de iluminat smulse din zid. Nu era trafic intens, însă maşinile treceau direct peste cablurile căzute pe carosabil“, a declarat Mariana Pârnău, o şoferiţă din Craiova.
Trecerea prin pasaj se face acum pe întuneric, iar şoferii sunt nevoiţi să aprindă farurile pentru a avea vizibilitate. Ieri, în jurul prânzului, nici un muncitor nu era trimis acolo pentru a încerca să remedieze problema. Primăria însă promite că reparaţiile se vor face cât mai curând posibil. „O echipă a RAADPFL a intervenit imediat la fața locului, a decuplat curentul electric de sub pasaj și a degajat cablurile electrice de pe carosabil, astfel încât să se poată circula pe sub pasaj. Între timp, se lucrează la repararea tablourilor electrice, iar problema va fi remediată în cel mai scurt timp“, au declarat reprezentanţii Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS