7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestitori din Franţa şi din Piteşti, la Rostramo

Investitori din Franţa şi din Piteşti, la Rostramo

Conducerea Primăriei Târgu Jiu poartă discuţii cu o firmă privată care ar putea deschide în municipiu o nouă fabrică în domeniul componentelor auto. Deocamdată, autorităţile locale nu au oferit prea multe amănunte în ceea ce priveşte numele societăţii din Piteşti. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Aurel Popescu, a precizat că se află încă în discuţii cu reprezentanţii societăţii care au luat legătura cu autorităţile locale în vederea găsirii unor spaţii pentru desfăşurarea activităţii. Societatea din Piteşti şi-a manifestat intenţia de a investi la Târgu Jiu după ce a constatat numărul mare de forţă de muncă existent în Gorj şi a anunţat crearea a încă 500 de locuri de muncă. Se poartă discuţii şi cu un investitor din Franţa. „Nu are rost să comunicăm mai multe acum până nu se va concretiza ceva.
Certă este investiţia de acum, cea a japonezilor, care vor deschide în primă fază o linie de producţie cu 500 de muncitori“, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar din Târgu Jiu.
Peste 7000 de gorjeni au depus CV-urile pentru a lucra la fabrica de componente auto care va funcţiona din primăvară la Rostramo Târgu Jiu. Forţa mare de muncă a atras interesul şi altor firme de profil.
La Rostramo, fosta fabrică de mobilă, în prezent dezafectată, sunt în total 19 hale de producţie. Doar una dintre acestea a fost cumpărată de japonezii care vor deschide fabrica de componente auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS