17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDegradarea străzilor craiovene, vizibilă după topirea zăpezii

Degradarea străzilor craiovene, vizibilă după topirea zăpezii

Ultimele zile însorite au făcut ca zăpada căzută în Craiova să se topească aproape în totalitate, mai ales pe străzile intens circulate din oraş. În urmă au rămas gropi, asfalt crăpat şi denivelat, iar gurile de canal s-au transformat şi ele în adevărate capcane pentru şoferi.

Am mers ieri pe mai multe străzi din Craiova, să vedem cum arată după ce s-a topit zăpada. Situaţia nu este deloc bună, iar şoferii trebuie să aibă mare grijă pe unde circulă pentru a-şi păstra maşinile neavariate.
Strada Henry Ford arată foarte urât, iar condiţiile în care se circulă de la sensul giratoriu din intersecţia cu bulevardul Decebal până la sensul giratoriu de la Ford întind nervii şoferilor la maximum. Întreaga stradă este denivelată şi vălurită, iar gurile de canal au devenit gropi în care şoferii îşi pot avaria serios maşinile.
Situaţia canalelor în jurul cărora apa s-a infiltrat şi le-a făcut să coboare câţiva centimetri sub nivelul asfaltului se întâlneşte pe majoritatea străzilor Băniei.
Pe Calea Bucureşti, în zona Universităţii Craiova, a fost săpat un şanţ, însă a fost acoperit superficial, iar şoferii trebuie să încetinească foarte mult atunci când trec peste el. Un astfel de şanţ se află şi la intrarea dinspre Calea Bucureşti în pasajul subteran. Chiar dacă ambele sunt situate în zona centrală a oraşului, nimeni nu s-a sinchisit să facă reparaţia ca la carte.
Strada Vântului din cartierul Valea Roşie este plină de gropi şi de canale care au coborât sub nivelul asfaltului. Şoferii care tranzitează această zonă trebuie să meargă cu viteză redusă şi să facă slalom printre gropi pentru a nu-şi avaria maşinile. „După ce că strada era foarte proastă, s-au mai efectuat şi lucrări la o conductă, iar acum artera arată şi mai urât. Ar fi foarte bine dacă autorităţile şi-ar aminti că trebuie să se facă şi reamenajarea străzii. Mi-aş dori să nu dureze atât de mult, aşa cum se întâmplă de obicei în România“, a spus Marius Văduva, care locuieşte în această zonă.
Multe cratere în asfalt sunt și pe străzile dintre blocurile situate în spatele Simplonului din Brazda lui Novac. Nici intersecţia străzilor Amaradia cu Doljului nu arată bine după topirea zăpezii. O groapă mare se află chiar în intersecţie, iar conducătorii auto o ocolesc cu greu. Şi aici gaura s-a format tot în jurul unei guri de canal, dar s-a extins foarte mult.
Și șoferii care ajung în intersecţia străzii Iancu Jianu cu strada Constantin Lecca trebuie să fie foarte atenţi la gropi. Asfaltul a crăpat, iar gurile de canal au coborât foarte mult, transformându-se în gropi.
Strada Câmpia Islaz s-a degradat şi ea foarte mult. Întreaga arteră este foarte denivelată și din loc în loc au început să apară gropi. Cea mai mare se află chiar în faţa sediului Poliţiei Rutiere.
Situaţia s-ar putea înrăutăţi în perioada următoare, pentru că meteorologii anunţă un nou val de ninsori şi ger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS