14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean de 19 ani, ucis cu o lovitură de cuțit

Craiovean de 19 ani, ucis cu o lovitură de cuțit

Un cititor GdS a surprins momentul în care tânărul rănit a fost preluat de o ambulanță (Foto: cititor GdS)
Un cititor GdS a surprins momentul în care tânărul rănit a fost preluat de o ambulanță (Foto: cititor GdS)

Un craiovean de 19 ani a fost înjunghiat mortal, ieri-dimineață, de un tânăr de 21 de ani, în urma unui scandal izbucnit pe strada Maramureș din municipiul Craiova. Alt tânăr, tot de 19 ani, a fost rănit de același agresor și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Procurorii și polițiștii doljeni doar au confirmat incidentul violent și nu au oferit nici un fel de informație privind acest omor. Familia băiatului aflase, până aseară, doar că acesta a plecat de la serviciu să ajute un prieten și a murit înjunghiat.

Cu o singură lovitură de cuțit, în inimă, așa s-a sfârșit viața unui tânăr de 19 ani, din Craiova, care încerca să-și ajute un prieten. Este vorba de Adrian Grigorie, care și-a pierdut viața în urma unei altercații izbucnite ieri-dimineață, în jurul orei 2.00, pe strada Maramureș din municipiul Craiova, în fața blocului C 31. Încă de la început trebuie spus că nici procurori și nici polițiștii doljeni nu au oferit nici un fel de informații despre incidentul violent în care a murit tânărul craiovean. În urma altercației, alt tânăr de 19 ani a fost rănit și transportat la Spitalul de Urgență Craiova. Potrivit unui locatar al blocului C 31, scandalul a izbucnit în jurul orei 2.00, între șase – șapte tineri, iar după câteva minute unul dintre ei a fost înjunghiat mortal. „Am auzit că pe unul dintre ei l-au tăiat aici, în spatele blocului, şi a murit. Nu cunosc pe niciunul dintre ei. Doi băieţi şi două fete locuiesc în acest bloc, la etajul patru, de puţin timp. La ora 2.00, azi-noapte, cred că s-au certat cu altă gaşcă. S-a auzit gălăgie mare. S-au bătut cu pumnii şi cu picioarele, iar unul avea cuţitul în mâna dreaptă şi ţipa că vrea să taie pe cineva. Erau mai mult de şase persoane. A trecut un fost vecin prin zonă cu maşina şi a dat telefon la poliţie şi la salvare“, a precizat pentru GdS un locatar al blocului C 31.
Puțin mai multe despre firul evenimentelor știa familia Grigorie, care locuiește pe Aleea II Cantonului din Craiova. Bunica băiatului înjunghiat a povestit că Adrian a fost sunat de un prieten, care i-a cerut ajutorul susținând că avea probleme cu doi băieți. Adrian a mers să-și ajute prietenul, însă a sfârșit înjunghiat în inimă. „Era la serviciu, a ieşit la ora 1.00. Lucra la un restaurant de pe la Gară. Atunci l-a sunat un prieten de-al lui și i-a spus că prietena lui este în pericol. S-a dus acolo şi a venit o maşină, a coborât cineva şi i-a băgat cuţitul în spate. Era prieten cu băiatul care este acum în spital“, a spus bunica lui Adrian Grigorie.

Potrivit martorilor, tânărul de 19 ani a fost ucis în spatele blocului C 32 de pe strada Maramureș (Foto: cititor GdS)
Potrivit martorilor, tânărul de 19 ani a fost ucis în spatele blocului C 32 de pe strada Maramureș (Foto: cititor GdS)

Crima de pe strada Maramureș, văzută de alt craiovean

Un cititor GdS, care locuiește într-un imobil din apropierea locului în care s-a produs altercația, a povestit că oamenii legii au intervenit destul de târziu, iar dacă veneau cu câteva minute mai devreme, după primul apel la 112, poate Adrian ar fi trăit.
Cititorul GdS a precizat că altercația a început la ora 2.01, între un grup de cinci tineri și alte două persoane. După ce a auzit că se amenință cu moartea, la ora 2.06, bărbatul a sunat la 112. După cinci minute, cei doi agresori au început să alerge după doi tineri din grupul celor cinci. La scurt timp, unul dintre tinerii care fugeau s-a întors și a strigat că a fost înjunghiat. La ora 2.12 a urmat alt apel la 112, ocazie cu care operatoarea i-a făcut legătura la ambulanță și abia apoi la poliție. După alte câteva minute, tânărul rănit mai ușor continua să strige după ajutor, spunând că prietenul lui a fost omorât între blocuri. Cititorul GdS a mai precizat că abia la ora 2.28 a apărut în zonă o mașină de jandarmi, iar după un minut a apărut prima mașină de poliție. Două ambulanțe ar fi ajuns abia la ora 2.30. „Dacă poliția și-ar fi făcut apariția după primul apel la 112, nimeni nu ar fi murit“, a încheiat cititorul GdS. Mai trebuie spus că acesta a surprins și fotografiat momentul în care tânărul rănit a fost preluat de o ambulanță.
Întrebați despre aceste aspecte, oamenii legii au precizat că faptele se vor stabili pe parcursul anchetei, care este făcută de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Potrivit unor surse judiciare, decesul lui Adrian Grigorie a fost declarat la ora 2.25.

Autorul omorului, elev cu probleme

Tânărul suspectat că l-a înjunghiat pe Adrian Grigorie se numește Bogdan Dosoftei, de 21 de ani, din localitatea doljeană Plenița. Gazeta de Sud a aflat că acesta era cunoscut ca un elev problemă al Liceului CFR.
Surse din cadrul Liceului CFR au confirmat că Bogdan Dosoftei a fost pentru o perioadă scurtă de timp elev al acestei instituții de învățământ, fiind transferat din cauza problemelor de comportament la altă unitate școlară. „Nu era prezent nici la ore și avea multe probleme de comportament. Venea frecvent poliția și jandarmeria în școală. L-am trecut prin mai multe programe educaționale, dar nu am reușit să avem nici un rezultat în perioada în care a fost elev în această unitate școlară. A plecat de la CFR în urmă cu mai bine de trei ani și nu știm parcursul lui educațional“, a precizat un cadru didactic.
Pe de altă parte, primarul din comuna Plenița a explicat că părinții suspectului sunt despărțiți. „Am auzit astăzi de crimă. Părinţii băiatului în cauză sunt despărţiţi. Tatăl lui locuieşte în Pleniţa, însă el a plecat să stea cu mama sa, în satul Dobridor din Moţăţei“, a declarat Mihai Calafeteanu, primarul din Pleniţa. Dosoftei a fost reținut la scurt timp după ce l-a înjunghiat pe Adrian, iar ieri a fost audiat de procurorul de caz.
Anchetatorii au mai explicat că vor oferi mai multe amănunte despre acest caz în cursul zilei de astăzi.

Băiat de 20 de ani, ucis în Craiovița Nouă

La începutul lunii decembrie, Ionuț Fieraru, un craiovean de 20 de ani, a fost înjunghiat mortal în urma unei altercații izbucnite în apropierea pieței din cartierul Craiovița Nouă. Anchetatorii au stabilit că tânărul, care se certase cu Luigi Teodorescu, de 20 de ani, a fost ucis de fratele acestuia, de Gabriel Teodorescu, de 23 de ani. După ce a fost înjunghiat, Fieraru a mai mers câteva zeci de metri, apoi s-a prăbușit pe asfalt, pe bulevardul Tineretului, peste drum de hipermarketul Kaufland. În prezent, frații Teodorescu sunt încarcerați în arestul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS