29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAvaria din Valea Roşie a fost rezolvată, dar aburul persistă

Avaria din Valea Roşie a fost rezolvată, dar aburul persistă

 

În Valea Roșie, pe gurile de canal tot mai iese abur, deși conducta de agent termic a fost reparată (Foto: Bogdan Grosu)
În Valea Roșie, pe gurile de canal tot mai iese abur, deși conducta de agent termic a fost reparată (Foto: Bogdan Grosu)

Speriați că au stat în frig mai multe zile din cauza unei avarii produse la o conductă de transport agent termic, craiovenii din Valea Roșie se întreabă de ce, după remediere, ies în continuare aburi din gurile de canalizare. Și săptămâna trecută, când s-a descoperit că magistrala care transportă agent termic este spartă, tot proprietarii au fost cei care au tras un semnal de alarmă. „Ies aburi, înseamnă că lucrarea nu este bine făcută. Nu a fost etanșată bine zona. Situația asta este aici de mai mult timp. Trei zile nu am avut căldură“, a spus Gheorghe Tănase, un craiovean din cartierul Valea Roșie.
La fel de neîncrezător este și Gheorghiță Parghel, locatar în blocul J, Valea Roșie: „Văd că iese abur. Cred că lucrarea nu s-a executat ca lumea. Mai durează. Am mai stat zilele trecute în frig din cauza avariei de aici. Sper să nu mai avem alte surprize“.
Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia (CEO) îi asigură pe craiovenii din Valea Roșie, afectați săptămâna trecută de o avarie produsă la o conductă de transport agent termic, că nu mai sunt probleme în procesul de furnizare și că lucrările s-au efectuat corect. „Nu mai este nici o problemă în Valea Roșie. Acest abur pe care îl văd cetățenii poate proveni de la cantitatea de apă care s-a scurs în perioada avariei pe canale. Apa are o temperatură mult mai ridicată față de temperatura exterioară și apare acest efect“, a precizat Dan Vasile, reprezentant CEO- Electrocentrale II Craiova. Totodată, reprezentanții CEO au descoperit ce a dus la avaria din 11 ianuarie. „Avaria din 11 ianuarie, în cartierul Valea Roșie, s-a produs din cauza unei deficiențe în execuția canalului conductelor de termoficare care, în timp, a afectat conductele. Avaria nu putea fi prevăzută deoarece era localizată la o distanță de doi metri sub nivelul asfaltului, într-o zonă nevizitabilă“, a declarat Elena Zamfir, purtător de cuvânt în cadrul CEO.
Reamintim că, săptămâna trecută, mii de craioveni din cartierul craiovean Valea Roșie au rămas fără căldură și apă caldă din cauza unei avarii produse la o conductă a Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de proprietarii din 350 de scări de bloc, dar și de elevii unor unități de învățământ precum Colegiul „Ştefan Odobleja“ și Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“ și Grădinițele „Elena Farago“, „Ion Creangă“ și „Castelul Fermecat“. Lucrările de remediere a avariei s-au încheiat vineri, fiind încetinite din cauză că spărturile descoperite în conducta care transportă agent termic erau foarte aproape de o conductă de gaze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS