10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMașina Primăriei Craiova, parcată în sensul giratoriu

Mașina Primăriei Craiova, parcată în sensul giratoriu

Un cititor GdS a surprins și fotografiat unul dintre autoturismele Primăriei Craiova,  oprit neregulamentar în apropierea Colegiului Național „Carol I“ (Foto: cititor GdS)
Un cititor GdS a surprins și fotografiat unul dintre autoturismele Primăriei Craiova,
oprit neregulamentar în apropierea Colegiului Național „Carol I“ (Foto: cititor GdS)

Un cititor GdS a trimis pe adresa redacției o fotografie în care se observă unul din autoturismele Primăriei Craiova oprit neregulamentar în apropiere de Colegiul Național „Carol I“. Mai exact, Opelul Insignia cu numărul de înmatriculare DJ-10-JZC, folosit până de curând de primarul Olguța Vasilescu, a fost surprins parcat pe un spațiu interzis circulației, la câțiva metri de sensul giratoriu de la intersecția străzilor Ion Maiorescu și Popa Șapcă. În aceeași imagine apare și un Ford Focus, oprit la fel de neregulamentar.
Întrebați despre această situație, polițiștii doljeni au precizat pentru GdS că oprirea și staționarea sunt interzise în acea zonă. Oamenii legii spun că, în primul rând, este interzisă oprirea autovehiculelor în intersecții, inclusiv în cele cu circulație în sens giratoriu, dar și la o distanță mai mică de 25 metri de intersecție. În al doilea rând, cele două mașini au oprit pe marcajul care delimitează un spațiu interzis circulației, deci și opririi și staționării autovehiculelor.
„Potrivit art. 142, alin.1, lit. f, din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier, oprirea și staționarea sunt interzise în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție, unde sunt aplicate marcaje continue. De asemenea, Standardul 1848 – 7 prevede că marcajul aplicat în afara benzilor de circulație, format din linii paralele, înconjurate sau nu cu o linie de contur, delimitează spațiul interzis circulației“, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
De sancționarea șoferilor care opresc sau staționează neregulamentar în municipiul Craiova se ocupă agenții Poliției Locale, instituție aflată în subordinea Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS