10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Japonezii de la fabrica de cabluri, consternaţi: 6000 de CV-uri pentru 500 de locuri de muncă!

Gorj: Japonezii de la fabrica de cabluri, consternaţi: 6000 de CV-uri pentru 500 de locuri de muncă!

Peste 6.000 de locuitori ai judeţului Gorj şi-au depus CV-urile la fabrica de cabluri auto care va funcţiona din primăvară la Târgu Jiu. Japonezii au achiziţionat o hală în incinta fabricii de mobilă Rostramo, în prezent închisă, şi au trecut deja la amenajarea spaţiului în care va funcţiona fabrica de cablaje auto. Nimeni nu se aştepta la începutul acestei săptămâni să vină atâtea persoane, să depună solicitări, în speranţa că vor fi selectate pentru un loc de muncă în fabrica în care vor fi asamblate echipamente pentru industria auto. Dacă luni, reprezentanţii investitorului sperau să strângă aproximativ 500 de CV-uri, ieri numărul acestora a depăşit 6.000 şi cetăţeni interesaţi de un loc de muncă se prezentau în continuare la punctul de lucru din Târgu Jiu. Cu toate acestea, în prima fază doar 500 de persoane vor fi angajate, urmând să se facă în continuare angajări până la 1.700.

Nu se aşteptau la o cerere atât de mare

Reprezentanţii firmei de cablaje auto, care mai are un punct de lucru în Drobeta Turnu-Severin, au rămas uimiţi când au văzut câte persoane au putut să vină la poarta viitoarei fabrici din Târgu Jiu. Potrivit investitorului, toate CV-urile vor fi trimise în judeţul vecin pentru a finalizate. În prima etapă, investitorul japonez a anunţat că va angaja doar 500 de persoane şi se va continua cu programul de angajare potrivit planului anunţat. Este cel mai mare număr de CV-uri primit de o firmă care îşi deschide în ultimii ani un punct de lucru în Târgu Jiu. Gorjenii speră ca pe lângă noua fabrică să mai fie deschise şi altele, unde să poată să îşi găsească un loc de muncă. Sunt mulţi cetăţeni care lucrează în vestul ţării la fabrici similare de componente auto şi care doresc să lucreze acasă, mai aproape de familii. În fabricile de cablaje auto lucrează forţă de muncă necalificată pentru salariul minim şi diferite bonusuri acordate de către angajator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS