17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBaie de abur pe o întreagă stradă din Craiova

Baie de abur pe o întreagă stradă din Craiova

Din gurile de canal din intersecţia străzii I. D. Sîrbu cu Vântului ieşea fără încetare abur  (Foto: Lucian Anghel)
Din gurile de canal din intersecţia străzii I. D. Sîrbu cu Vântului ieşea fără încetare abur (Foto: Lucian Anghel)

Pe strada Vântului din cartierul craiovean Valea Roşie, până în intersecţia cu strada I.D. Sîrbu, se pot face băi de abur după ce o conductă de termoficare s-a spart, iar prin gurile de canal iese fără oprire abur, ca din furnale. Oamenii din zonă sunt foarte nemulţumiţi şi spun că ei vor fi nevoiţi să plătească pierderile înregistrate de aproape două săptămâni de când trenează această situaţie. „Sunt pierderi de la termocentrală sau de la centrala din cartier. Nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva! Atentează la buzunarele noastre, că noi plătim pierderile“, a spus o doamnă care locuieşte în zonă.
Oamenii nu pot să îşi explice ce anume a generat această situaţie şi dacă este de vină vechimea conductelor sau faptul că cineva a lovit vreo ţeavă atunci când s-au făcut săpături. „Au săpat pe aici prin zonă, s-au prefăcut că fac câte ceva şi acum vedem că au spart conducta. E clar că noi vom plăti pierderile. Sunt ţevile putrede, cred că au peste 40 de ani. Ar fi fost bine să le schimbe“, a declarat Gheorghe Miriţă. Cetăţenii spun că au făcut deja sesizări către Termoficare, dar că până acum nimeni nu a luat în seamă problema lor. „Am făcut sesizări la Termoficare şi astăzi (ieri – n.r.) mă duc iar la asociaţie să o pun pe administratoare să sune din nou la ei. Ne-au zis că vin şi n-au mai venit“, a adăugat Pascu Gheorghe.
„Probabil este undeva vreo ţeavă spartă, nu este adevărat că se creează condens. Nu este problema doar în intersecţie, este toată strada Vântului în aceeaşi situaţie. Toată ziua iese abur şi noi o să plătim. Situaţia asta este de mai mult de o săptămână. Înainte ieşea mai puţin, dar acum în mod continuu. Nici dacă ar fi vulcani pe stradă nu ar ieşi aburul acesta.
Să-şi facă, domnule, datoria, să vină să repare! Cred că marea problemă este că ei prima dată asfaltează şi după aceea sparg înapoi“, a spus Costel Dica.

CET spune că pierderile nu vor afecta buzunarul cetăţenilor

Conducta cu agent termic ce trece prin acea zonă aparţine CET II Craiova. Reprezentanţii companiei cunosc situaţia, însă spun că nu pot interveni din cauza temperaturilor extrem de scăzute. „Ştim de situaţia din Valea Roşie de astăzi de dimineaţă (ieri – n.r.). Este vorba despre un por în conductă şi se pierde puţină apă. Din această cauză ies aburi, fiind foarte frig afară. Dacă oamenii spun că ies aburi foarte mulţi o să trimitem acolo o echipă, poate conducta s-a fisurat şi mai mult. Însă, nu vom putea să intervenim din cauza temperaturii prea scăzute. Vom face acest lucru când vremea ne va permite. Nu vor plăti oamenii pierderile, pentru că lor li se contorizează consumul la punctul termic, astea sunt pierderile noastre“, a declarat Dan Vasile, directorul CET II Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS