10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de CV-uri pentru un loc de muncă la Rostramo

Sute de CV-uri pentru un loc de muncă la Rostramo

Gorjenii, dornici să se angajeze la viitoarea fabrică de componente auto (Foto: Eugen Măruţă)
Gorjenii, dornici să se angajeze la viitoarea fabrică de componente auto (Foto: Eugen Măruţă)

Peste 900 de persoane au mers ieri dimineaţă la fabrica Rostramo, din Târgu Jiu ca să depună CV-uri pentru a lucra la firma de componente auto a unui investitor japonez. Reprezentanţii Rostramo se aşteptau să înregistreze 500 de CV-uri, însă la sediul societăţii a venit un număr aproape dublu de persoane. Investitorul japonez, care a anunţat deschiderea unei linii de componente auto, va selecta în primă fază 500 de muncitori.
Adrian Gavrilă, reprezentantul trimis de firma japoneză la Târgu Jiu, a precizat că CV-urile vor fi analizate și apoi triate, urmând ca toți cei selectați în vederea angajării să fie contactați de reprezentanții firmei. „Au venit foarte mulţi din Târgu Jiu şi din judeţ. Nu aveam formulare suficiente, dar până la urmă am găsit pentru toată lumea. Avem nevoie să realizăm o bază pentru începerea recrutărilor. Vom trimite datele la firmă, la Severin, după care oamenii urmează să fie contactaţi. Suntem zilnic aici. Primim în continuare CV-uri. Din primele discuţii se pare că prima linie va fi pusă în funcţiune în luna aprilie şi se vor face 500 de angajări, apoi se va continua cu a doua linie şi se va trece de 1.200 de muncitori. Acesta este planul pe care îl ştiu şi eu“, a declarat Adrian Gavrilă, reprezentantul firmei de componente auto din Târgu Jiu.

Discuţii cu AJOFM

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj colaborează cu şefii firmei japoneze pentru recrutarea de personal. Este vorba inclusiv de persoane care lucrează la fabrici similare în partea de vest a ţării şi care vor să revină acasă, mai aproape de familii. „O să discutăm cu ei să vedem modalitatea de recrutare. Vom avea o întâlnire în zilele următoare cu angajatorul respectiv. Va participa şi primarul Aurel Popescu, din Târgu Jiu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, domnul Cosmin Popescu. Avem mulţi gorjeni care lucrează la firme de componente auto. Mulţi sunt plecaţi în alte judeţe şi au familiile acasă. Din câte am înţeles, în primăvară se vor face primele angajări. Vedem cu ce putem să îi ajutăm şi să le oferim consultanţă“, a declarat Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS