5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISU Dolj - Situaţia în judeţ la ora 14.00: Niciun drum închis. Aproape 1400 de oameni fără curent electric

ISU Dolj – Situaţia în judeţ la ora 14.00: Niciun drum închis. Aproape 1400 de oameni fără curent electric

Niciun drum din judeţul Dolj nu era închis circulaţiei astăzi la ora 14.00, dar aproape 1400 de persoanea nu aveau energie electrică, a anunţat în urmă cu puţin timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj într-un comunicat.

Având în vedere avertizarea meteorologică COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ și pe alocuri viscol, valabilă până la ora 23.00, la nivelul județului Dolj situația este următoarea:

Consumatori rămași fără energie electrică: 1389 de consumatori au rămas fără energie elecrică, din localitățile Marșani, Cerat, Calopăr, Ciuperceni Vechi, Gogoșița, Segarcea, Brădești, Răcari. Se acționează cu 19 echipe de la CEZ pentru remedierea deficiențelor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Pe toate drumurile naționale și județene se acționează pentru curățarea carosabilului de zăpadă.

ISU îi sfătuieşte pe doljeni ca, înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS