11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISU Dolj anunţă că la ora 18.00 nu erau drumuri blocate în judeţ

ISU Dolj anunţă că la ora 18.00 nu erau drumuri blocate în judeţ

Circulaţia pe drumurile din judeţul Dolj se desfăşoară în condiţii de iarnă şi nu au existat, până la ora 18.00, întreruperi ale circulaţiei rutiere din cauza zăpezii căzute în ultimele 24 de ore, a anunţat, în urmă cu puţin timp, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj, într-un comunicat.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Nicolae Sorin Răducan, împreună cu Inspectorul Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă „Oltenia” al Judeţului Dolj, Col. Florea Constantin s-au deplasat astăzi în judeţ pentru verificarea stării căilor de comunicaţii rutiere precum şi verificarea acţiunilor de deszăpezire executate de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă precum şi de către Societatea pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri Dolj S.A, Secţia Drumuri Naţionale Craiova şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.

„În urma deplasării în teren s-a constatat că utilajele acţionează conform procedurii specifice, acţionând continuu pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii rutiere.
În acest moment nu sunt drumuri blocate, pe toate drumurile naționale și județene se acționează pentru curățarea carosabilului de zăpadă şi se circulă în condiţii de iarnă.
Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale”, se arată în comunicatul transmis de ISU Dolj.

Judeţul Dolj se află sub avertizarea meteorologică cod galben de ninsori însemnate cantitativ și pe alocuri viscol până în această seară, la ora 23.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS