9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: ISU a avut 66 de intervenţii în perioada 30 decembrie - 3 ianuarie

Mehedinţi: ISU a avut 66 de intervenţii în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 30.12.2016 – 03.01.2017, la un număr de 66 de intervenţii, dintre care 43 de urgenţe medicale şi 23 de situaţii de urgenţă, după cum urmează:

În data de 30.12.2016

Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea a două incendii izbucnite la vegetaţie uscată, în localităţile Priboieşti şi Brezniţa de Ocol. Incendiile au cuprins o suprafaţă de circa 6 ha de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.

În data de 31.12.2016

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a 3 (trei) incendii de vegetaţie uscată şi mărăciniş, izbucnite în municipiul Dr. Tr. Severin, comuna Malovăţ şi satul Godeanu. Incendiile s-au manifestat pe o suprafaţă de circa 5 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.
De asemenea, pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe DN6, la ieşirea spre comuna Şimian, la un accident rutier produs între două autotrenuri, ambele având remorci frigorifice, soldat cu o singură victimă (unul dintre conducătorii auto). La ajungerea forţelor de intervenţie, victima nu a fost găsită la locul evenimentului, aceasta se deplasase la U.P.U. cu un autoturism particular. Pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, prin deconectarea acumulatorului autotrenului avariat şi sablarea carosabilului de scurgeri de lichide.

În data de 01.01.2017

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a şase incendii, două dintre ele izbucnite la gospodării (case de locuit), în municipiul Dr. Tr. Severin, respectiv localitatea Pîrlagele, trei la vegetaţie uscată, afectând o suprafaţă de circa 14 ha vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, şi unul la un depozit de furaje, cuprinzând o tonă de plante furajere.

De asemenea, pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit la două accidente rutiere, unul produs în comuna Şimian, pe DN6, unde un autoturism ce a derapat pe un pod, se afla în pericol de cădere pe calea ferată, fără victime, cel de-al doilea produs în comuna Şimian, pe DN 56A, la ieşirea spre localitatea Hinova, unde un autoturism ce a acroşat un cap de pod, a derapat în afara părţii carosabile, s-a soldat cu o victimă( tânăr, in vârstă de 22 ani). Pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, prin deconectarea acumulatorului auto şi asigurarea zonei.

În data de 02.01.2017

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a nouă incendii, opt dintre ele manifestându-se pe o suprafaţă de circa 31 de hectare de vegetaţie uscată, pe raza comunelor: Malovăţ, Şimian, Brezniţa de Ocol, Şişeşti , Poroina Mare, Obîrşia Cloşani, oraşului Baia de Aramă şi zona Valea Cernei, afectând 40 de arbori de esenţă de pin şi unul la un depozit de furaje, şi unul la un depozit de furaje, ce a cuprins 14 tone de plante furajere.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 43 urgenţe medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS